Ranglijst onbereikten GlobalRize Bangladesh

Bangladesh

GlobalRize brengt Bengalen het evangelie in het Bengaals

Bangladesh telt bijna 165 miljoen inwoners, waarvan 85 procent soennitische moslim is. Slechts 887.000 Bengalen zijn christen, meestal afstammelingen van Portugese handelaren. Zij hebben het niet gemakkelijk.

Moslimbekeerlingen

In dit Aziatische land werken veel christelijke hulpverleners en missionarissen, maar zij mogen de Bengalen niet bekeren tot het christelijk geloof. Moslimbekeerlingen hebben het zwaar te verduren, vooral onder invloed van extremistische moslimgroeperingen. Bangladesh telt daardoor nog altijd ruim 162 miljoen Bengalen die de blijde boodschap van de Here Jezus waarschijnlijk nog nooit hebben gehoord omdat ze horen bij een etnische bevolkingsgroep met minder dan 5% christenen.

 

GlobalRize brengt de Bengalen het evangelie in het Bengaals, de officiële taal van het land. Niet-Bengaalse moslims spreken het Urdu, dat ook in het talenpakket zit van GlobalRize. De zendingsorganisatie telt 339.000 Bengalese volgers op sociale media, waarvan zo’n zesduizend per maand reageren door berichten te liken of te delen of door in gesprek te gaan met de beheerders van de pagina. In 2020 volgden 1687 Bengalezen een bijbelcursus van GlobalRize.

Scroll naar boven