Ranglijst onbereikten GlobalRize Yemen

Jemen

Een schande als een Jemenitische moslim christen wordt

De republiek Jemen, op het Arabische schiereiland ten zuiden van Saoedi-Arabië, is het armste Arabische land en een van de armste ter wereld. De bevolking lijdt onder stammentwisten, overbevolking, werkloosheid, corruptie (waardoor gezondheidszorg, opleidingen en economie niet verbeteren), watertekort (meer dan de helft van de watervoorraad wordt besteed aan de verbouw van de verdovende qat), separatisme, extremisme en drugsmisbruik dat funest is voor de samenleving. Sinds 2015 woedt in Jemen een burgeroorlog en kampt het land met een humanitaire crisis.

Gewelddadige greep van radicale moslims

Het christendom was ooit aanwezig in Jemen, maar dat veranderde toen islamieten in de zevende eeuw het land veroverden. Nu is de bevolking van bijna 30 miljoen voor 99,7 procent moslim en houden radicale moslims die in een gewelddadige greep. Slechts 0,3 procent van de Jemenieten is christen, jood, hindoe of atheïst.

 

Het is in Jemen niet alleen verboden voor moslims om christen te worden, het is ook een schande. Het land telt zo’n zesduizend christenen, die vaak leven onder grote druk van familie – vooral als het om geboren moslims gaat – en gebukt gaan onder de sharia die in het land worden gehandhaafd door de overheid.

Onbereikte Jemenieten

Bijna de gehele bevolking heeft nog nooit van de Here Jezus gehoord, omdat ze behoort tot etnische groepen met minder dan 5% christenen. Het land telt bijna 30 miljoen onbereikten, die overwegend Arabisch spreken. GlobalRize verspreidt via internet het evangelie in het Arabisch en biedt cursussen aan over de Bijbel en het christelijk geloof, waarbij cursisten een persoonlijke mentor krijgen toegewezen. De organisatie heeft meer dan honderd Jemenitische volgers op sociale media, van wie maandelijks een paar mensen chatten of berichten liken of delen. Twee Jemenieten volgden in 2020 de online-bijbelcursus van GlobalRize.

Scroll naar boven