Ranglijst onbereikten GlobalRize Tajikistan

Tadzjikistan

Langzamerhand meer kerken met voormalige moslims

Tadzjikistan is een Centraal-Aziatisch land dat onafhankelijk werd na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Het land is extreem bergachtig: meer dan de helft van het oppervlak ligt boven de 3000 meter. Door het autocratische regime is de ontwikkeling van Tadzjikistan ver achtergebleven. Behalve van de export van katoen is het land sterk afhankelijk van geld dat Tadzjieken die in Rusland wonen, sturen.

 

Er zijn ruim 60.000 christenen onder de 9 miljoen inwoners van Tadzjikistan. Hun aantal neemt af, omdat het merendeels om etnische Russen gaat die, net als in andere landen in de regio, naar Rusland emigreren. Er zijn waarschijnlijk ongeveer 5.000 christenen met een moslimachtergrond in het land. Langzamerhand komen er meer (huis)kerken onder de Tadzjieken en de Oezbeekse minderheid in het land. Omdat er geen godsdienstvrijheid is, hebben deze christenen met een moslimachtergrond het moeilijk.

 

In Tadzjikistan heeft ongeveer een derde van de bevolking toegang tot het internet. GlobalRize heeft nog geen activiteiten in het Tadzjieks, en bereikt dit land dus nog vrijwel niet.

Scroll naar boven