Ranglijst onbereikten GlobalRize Tunisia

Tunesië

De vrijheid is niet zo groot als het lijkt

Tunesië is een Arabisch land in Noord-Afrika. In het noorden is het bergachtig en redelijk vruchtbaar; naar het zuiden gaat het landschap langzamerhand over in de Sahara. Tunesië staat bekend als een van de meest open maatschappijen in de Arabische wereld. De Arabische Lente van 2011 begon met protesten in dit land.

 

Onder de 12 miljoen bewoners van Tunesië zijn slechts ruim 20.000 christenen. Dit zijn vooral buitenlanders die niet actief bij een kerk betrokken zijn. In het verre verleden was dat anders. De kerkvader Augustinus kwam uit Tunesië. Hij was waarschijnlijk een Berber, een volk dat tot vandaag de dag in Tunesië voorkomt. De rijke christelijke historie heeft echter maar weinig sporen achtergelaten. Ondanks democratische hervormingen en stranden vol buitenlandse toeristen, is het met de godsdienstvrijheid niet goed gesteld. Er zijn maar enkele honderden Tunesiërs christen, bijna altijd in het geheim. Als bekend is dat iemand christen is, kan vervolging vanuit de familie extreme vormen aannemen.

 

In Tunesië zijn er meer mensen die de Arabische bijbelpagina van GlobalRize geliket hebben, dan er christenen zijn. Er zijn dus tienduizenden moslims die op deze manier iets van de christelijke boodschap meekrijgen. Ze lezen bijbelteksten en bekijken christelijke video’s.

Scroll naar boven