Ranglijst onbereikten GlobalRize Brahmanen

Brahmanen

De Brahmanen uit India zijn een invloedrijke kaste. Veel beroemde Indiërs zijn Brahmanen.

Het zevende-grootste onbereikte volk ter wereld zijn de Brahmanen in India, met 34 miljoen mensen.

De Brahmanen vormen een Indiase kaste, verspreid over heel India, maar meer in het noorden dan in het zuiden. Brahmanen zijn bij uitstek de uitvoerders van hindoeïstische rituelen. Maar slechts een deel van de brahmanen is betrokken bij priesterlijke taken, waaronder ook religieus onderwijs. Ze hebben ook een belangrijke rol gespeeld in India als wetgevers, geleerden, doktoren, krijgers, schrijvers, dichters, landeigenaren en politici. Moderne Brahman-ouders streven ernaar dat hun zonen computerprogrammeurs en ingenieurs worden. Veel beroemde Indiërs zijn Brahmanen.

Na verloop van tijd werden Brahmanen een machtige en invloedrijke groep in India en velen discrimineerden de lagere kasten. In het moderne India beweren sommige Brahmanen echter dat er omgekeerde discriminatie plaatsvindt vanwege beleid van de centrale en deelstaatregeringen in India dat voorrang geeft aan groepen van lagere kasten.

 

Er zijn honderden richtingen binnen het hindoeïsme en Brahmanen zijn in velen aanwezig; dus het is niet gemakkelijk om algemene uitspraken te doen over wat brahmanen geloven. Sommigen volgen Vishnu of zijn avatars Krishna of Ram, anderen aanbidden Shiva, en weer anderen wijden zich toe aan een godin, of zijn volgelingen van moderne goeroes.

 

Het aantal christenen onder de Brahmanen is heel laag, waarschijnlijk minder dan 0,1%.

Bron: Joshua Project

Scroll naar boven