Kumhar

De Kumhar maken aarden potten en staan bekend als eerlijk en hardwerkend.

Het achttiende-grootste onbereikte volk ter wereld zijn de Kumhar in India, met 18 miljoen mensen.

 

Volgens de oude Indiase mythologie zijn de Kumhar nakomelingen van Lord Braham (Prajapati). Dit is de reden waarom op sommige plaatsen in India de Kumhar Pajapati of Prajapat als achternaam. De Kumhar beweren de uitvinders van het wiel te zijn. Hun naam betekent makers van aarden aardewerk. De Kumhar komen in heel India voor. Ze spreken de talen van de gebieden waar ze wonen.

 

Het levensonderhoud van de Kumhar is landbouw, veeteelt en het maken van aarden potten. Het is erg moeilijk voor een Kumhar-ambachtsman om zijn bestaan in stand te houden door kumbhkal, of het maken van potten.

Ze zijn zeer godsdienstig en staan bekend als eerlijk en hardwerkend. Kumhar-boeren werken voor het grootste deel op land dat eigendom is van hogere kasten. Tijdens de oogst krijgen ze een deel van de oogst.

 

De Kumhar hebben goede scholen nodig voor hun kinderen. Onderwijs is een uitdaging voor de Kumhar, aangezien velen van hen een nomadisch leven leiden. Kinderen stoppen vaak na een paar jaar met school om hun ouders te helpen de kost te verdienen. De Kumhar hebben vaak geen toegang tot moderne medicijnen en schoon water.

 

De Kumhar zijn hindoeïstisch en bidden tot Lord Shiva, de god van de vernietiging en godin Moeder Mata. Er zijn maar enkele duizenden christenen onder hen bekend.

Bron: Joshua Project

Scroll naar boven