Ranglijst onbereikten GlobalRize Marathi

Marathi

De Maratha uit India is een trots volk en behoren tot de hogere klassen van het platteland.

Het tiende-grootste onbereikte volk ter wereld zijn de Maratha in India, met 31 miljoen mensen.

 

De Maratha zijn trotse Kshatriya-mensen uit de Indiase deelstaat Maharashtra, die voornamelijk Marathi spreken. Ze behoren meestal tot de hogere klassen van een rurale samenleving. Bijna alle Maratha-families op het platteland bezitten land en verbouwen landbouwgewassen. Ze hebben meestal voldoende land om zowel voor eigen gebruik als voor de markt te produceren.

 

In vergelijking met veel andere Indiase volken zijn ze niet heel traditioneel. Er komen niet alleen gearrangeerde huwelijken voor, maar een jongen kan met een meisje van zijn keuze trouwen, zolang ze maar een Brahmaan of een Maratha is. 

Maratha’s aanbidden, net als alle andere hindoes, vele goden en vereren gewoonlijk hun land en aarde als hun moeder. Omdat ze zichzelf als een hogere kaste beschouwen, kijken ze meestal neer op mensen die ze niet als hun gelijke zien.

 

Het belangrijkste doel van een Maratha-gezin uit de middenklasse is een veilige toekomst voor zichzelf en hun kinderen, dus financieel succes is een dominante zorg. Ze aanbidden Shiva gewoonlijk als hun familiegod. Shivaji, een Maratha-leider uit de 17e eeuw, werd de leider van het belangrijkste Indiase rijk, dat tot het begin van de 19e eeuw bleef bestaan. Dit is nog steeds een bron van trots voor de Maratha.

 

Het aantal christenen onder de Maratha is niet precies bekend, maar ligt in ieder geval ver onder de 1%.

Bron: Joshua Project

Scroll naar boven