Ranglijst onbereikten GlobalRize Teli

Teli

De Teli in India zijn onderdeel van de handelskasten en bijna allemaal hindoe.

Het zestiende-grootste onbereikte volk ter wereld zijn de Teli in India, met 22 miljoen mensen.

 

De Teli-kaste hield zich traditioneel bezig met olie persen en verhandelen. Ze zijn onderdeel van de Vaisya, of handelskasten. De Teli wonen verspreid over heel India, met een iets grotere concentratie in West-India.

 

De Tel zijn endogaam, wat betekent dat ze alleen binnen hun eigen gemeenschap trouwen. Gezinshoofden en ouderlingen regelen hun huwelijk en de bruidsschat wordt betaald met contant geld en waardevolle goederen. Vandaag de dag leven de Tel voornamelijk in kerngezinnen.

Net als alle andere Zuid-Aziatische gemeenschappen hebben vrouwen een lagere status en macht dan mannen; vrouwen spelen echter een leidende rol in sociale en religieuze activiteiten. Vrouwen helpen ook met het gezinsinkomen door middel van borduren en andere activiteiten om geld te verdienen.

 

De Teli zijn bijna allemaal Hindoes. Ze cremeren de doden en verstrooien de as in een rivier, bij voorkeur de Ganges, een rivier die hindoes als heilig beschouwen. Ze aanbidden hun voorouders en zoeken bescherming tegen boze geesten. Hun godsdienstige praktijken hebben een praktische spits: ze aanbidden een “wensvervullende godin” van wie ze hopen dat ze hun gebeden zal beantwoorden. Er zijn maar enkele duizenden christenen bekend onder de Teli.

Scroll naar boven