
Yadav
- Land: India
- Taal: Hindi
- Inwoners: 40 miljoen
- Voornaamste religie: Hindoeïsme
- Christelijke bevolking: < 0.1%
Het hindoeïsme speelt een belangrijke rol
Het vierde-grootste onbereikte volk ter wereld zijn de Yada in India, met 40 miljoen mensen.
De Yadav zijn een groep kastes die oorspronkelijk vooral bestonden uit boeren en nomaden. Hun traditionele bezigheid is veeteelt en de verkoop van hun producten. Onder de Yadav zijn zowel landeigenaren als landlozen. Ze zeggen dat ze verbonden zijn met de god Krishna, aangezien hij een herder was. De meest voorkomende naam onder hen is Yadav of Yadava. In de loop van de 20e eeuw zijn steeds meer Yadavs ook andere beroepen uit gaan oefenen, en nu vind je onder hen ook zakenlieden, leraren, artsen, ingenieurs en politieke leiders. De Yadavs wonen bijna overal in India, maar de hoogste concentratie bevindt zich in de staten Uttar Pradesh en Bihar in Noord-India.
De meeste Yadav zijn vegetarisch, maar velen zijn begonnen met het eten van vis, schapenvlees, kip en soms varkensvlees, maar geen rundvlees. Kinderarbeid komt veel voor onder hen.
De Yadav nemen deel aan lokale traditionele en sociaal-religieuze festivals. Ze hebben allerlei orale tradities en doen aan groepszang ter ere van de god Vishnu, Krishna of een van de vele andere goden die ze aanbidden. Ook dans, worstelen en schijngevechten met zwaarden maken een belangrijk deel van hun cultureel erfgoed uit. Het hindoeïsme speelt een belangrijke rol in het leven van de Yadav. Ze hebben over het algemeen meer vertrouwen in astrologie en talismannen dan in de diensten van een dokter. Ze bidden vaak tot Singaji voor de bescherming van hun vee tegen ziekten en brengen vaak dankoffers van boter, onrijpe mango’s en suiker.
De Yadavs hebben een sterk negatieve houding ten opzichte van christenen. Het aantal christenen onder hen is niet precies bekend, maar is erg klein en waarschijnlijk veel minder dan 0,1%.
Bron: Joshua Project
Bron: Joshua Project