Sponsor een evangelist op de Filipijnen

Op de Filipijnen is ongeveer 83% van de bevolking rooms-katholiek en het totaal aantal christenen is zelfs 94% van de bevolking. De Filipijnen onderscheiden zich wat dit betreft van alle landen in Zuidoost-Azië, waar men vooral de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme aanhangt.

Protestantse christenen vormen bijna 11% van de Filipijnse bevolking. Het protestantisme kreeg voet aan de grond op de Filipijnen aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw door Amerikaanse missionarissen die naar het land kwamen. Sinds die tijd is er een grote verscheidenheid ontstaan van pinksterkerken, evangelische kerken en onafhankelijke kerken. Sommige denominaties zijn lokaal door inheemse mensen opgericht.

Hoe werkt het?

Voor slechts 20 euro per maand kun je een lokale evangelist sponsoren op de Filipijnen. Lees hier meer informatie over het sponsoren van een evangelist.

Meer informatie over de evangelist

Kies een evangelist en sponsor deze voor €20,- per maand. Hij ontvangt deze bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor internetgebruik. Sommige namen en foto’s zijn vanwege veiligheidsredenen gefingeerd.

Jessica Del Rosario - binnenkort

Jessica Del Rosario

Ik ben Jessica Del Rosario, woonachtig in Santa Maria, Bulacan op de Filipijnen. Ik ben de jongste thuis en heb 6 zusters.

Lees getuigenis

Rita Sena

Mijn naam is Rita Sena, ik ben 69 jaar oud, getrouwd met Perry en we hebben drie zonen. We zijn betrokken bij een stadskerk in Gasan.

Lees getuigenis
Minnie gesponsord

Minnie

Mijn naam is Minnie. Ik ben afgestudeerd als Bachelor of Science in Industrial Engineering aan de Universiteit in Diliman, Quezon City.

Lees getuigenis
ylla-gesponsord

Yael Asieh Brondial

Ik ben Yael Asieh Brondial en ik voel me erg gezegend dat ik het verhaal mag delen hoe God werkt in mijn leven. Hem komt toe alle lof en eer!

Lees getuigenis

Alle evangelisten uit dit land zijn al gesponsord!

Een andere evangelist sponsoren?

Kijk bij een van de andere landen.

Ga naar de andere landen

Andere landen waar we actief zijn

India

In India is het christendom de op een na grootste minderheidsreligie na de islam, met ongeveer 28 miljoen volgelingen, die 2,3 procent uitmaken van de Indiase bevolking.

Meer info over India
Gambia

Gambia

Ongeveer 90 procent van de inwoners van Gambia is moslim en 5 tot 8 procent is christen. Dit zijn circa 50 duizend rooms-katholieken en tienduizend protestanten.

Meer info over Gambia
Sponsor een evangelist in Kenia - klein

Kenia

Kenia ligt aan de oostkust van Afrika. Het land is ongeveer 18 x groter dan Nederland. Ongeveer 78% van de Keniaanse bevolking is (protestants) christen. 10% is moslim.

Meer info over Kenia