Sponsor een evangelist in Gambia

In Gambia is ongeveer 90 procent van de bevolking moslim en 5 tot 8 procent christen. De christelijke gemeenschap bestaat uit ongeveer 50.000 rooms-katholieken en 10.000 protestanten.

In Gambia is er, voor Afrikaanse begrippen, relatief grote godsdienstvrijheid. Er is geen sprake van vervolging vanuit de overheid. In de familiesfeer heerst vaak wel een taboe op andere godsdiensten dan de islam. Er zijn veel droevige voorbeelden van christenen die vervolging en verdrukking ervaren vanuit de familiekring. Een groeiend aantal moslims bekeert zich tot het christendom.

Hoe werkt het?

Voor slechts 20 euro per maand kun je een lokale evangelist sponsoren in Gambia. Lees hier meer informatie over het sponsoren van een evangelist.

Meer informatie over de evangelisten

Op dit moment is er één evangelist uit Gambia die je kunt sponsoren voor €20,- per maand. Hij ontvangt deze bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor internetgebruik.

Emmanuel Gibba

Mijn naam is Emmanuel Gibba en ik ben een Gambiaan. De Heer is zo goed voor me geweest sinds het moment dat ik mijn leven aan Hem gaf.

Lees getuigenis

Alle evangelisten uit dit land zijn al gesponsord!

Een andere evangelist sponsoren?

Kijk bij een van de andere landen.

Ga naar de andere landen

Andere landen waar we actief zijn

India

In India is het christendom de op een na grootste minderheidsreligie na de islam, met ongeveer 28 miljoen volgelingen, die 2,3 procent uitmaken van de Indiase bevolking.

Meer info over India

Filipijnen

Op de Filipijnen is ongeveer  83% van de bevolking rooms-katholiek en het totaal aantal christenen is zelfs 94% van de bevolking. Protestantse christenen vormen bijna 11% van de bevolking.

Meer info over de Filipijnen
Sponsor een evangelist in Kenia - klein

Kenia

Kenia ligt aan de oostkust van Afrika. Het land is ongeveer 18 x groter dan Nederland. Ongeveer 78% van de Keniaanse bevolking is (protestants) christen. 10% is moslim.

Meer info over Kenia