Sponsor een evangelist in Kenia

Kenia ligt aan de oostkust van Afrika. Het land is ongeveer 18 x groter dan Nederland. Ongeveer 78% van de Keniaanse bevolking is (protestants) christen. Minder dan 10% is moslim. Vrijwel alle christenen in Kenia hebben te maken met vervolging. Hoewel het percentage moslims onder de 10 procent is, heeft de kerk in het noordoosten en in de kustgebieden zwaar te lijden onder de sterke aanwezigheid van moslims.  Met name christenen met een moslimachtergrond. De grootste bedreiging voor christenen is de aanwezigheid van al-Shabaab. Strijders van deze islamitische militantengroepering zijn verantwoordelijk voor het doden van een groot aantal mensen, onder wie christenen.

Hoe werkt het?

Voor slechts 20 euro per maand kun je een lokale evangelist sponsoren in Kenia. Lees hier meer informatie over het sponsoren van een evangelist.

Meer informatie over de evangelisten

Op dit moment is er één evangelist uit Kenia die je kunt sponsoren voor €20,- per maand. Hij ontvangt deze bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor internetgebruik.

Paul Oruko

Mijn naam is Paul Oruko en ik ben een Keniaanse pastor. Ik gaf mijn leven aan Jezus Christus als mijn Redder in het jaar 2000.

Lees getuigenis

Alle evangelisten uit dit land zijn al gesponsord!

Een andere evangelist sponsoren?

Kijk bij een van de andere landen.

Ga naar de andere landen

Andere landen waar we actief zijn

India

In India is het christendom de op een na grootste minderheidsreligie na de islam, met ongeveer 28 miljoen volgelingen, die 2,3 procent uitmaken van de Indiase bevolking.

Meer info over India

Filipijnen

Op de Filipijnen is ongeveer  83% van de bevolking rooms-katholiek en het totaal aantal christenen is zelfs 94% van de bevolking. Protestantse christenen vormen bijna 11% van de bevolking.

Meer info over de Filipijnen
Gambia

Gambia

Ongeveer 90 procent van de inwoners van Gambia is moslim en 5 tot 8 procent is christen. Dit zijn circa 50 duizend rooms-katholieken en tienduizend protestanten.

Meer info over Gambia