Sponsor een evangelist in Venezuela

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika, dat grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Voor de Venezolaanse kust liggen o.a. Aruba, Bonaire, Curaçao.

Door politieke oppressie en de slechte economische situatie verlaten vanaf 2014 veel bewoners het land op legale of illegale wijze. Meer dan vier miljoen Venezolanen hebben inmiddels hun land verlaten, volgens gegevens van de regeringen die hen hebben opgenomen.

De situatie in Venezuela is dus schrijnend, ook voor de achterblijvers.

Hoe werkt het?

Voor slechts 20 euro per maand kun je een lokale evangelist sponsoren in Venezuela. Lees hier meer informatie over het sponsoren van een evangelist.

Meer informatie over de evangelisten

Op dit moment is er één evangelist uit Venezuela die je kunt sponsoren voor €20,- per maand. Hij ontvangt deze bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor internetgebruik.

Juan Eduardo Millan

Juan Eduardo Millan is een van onze mentoren in Venezuela. Hoewel hij nauwelijks geld heeft om van rond te komen, zet hij zich elke dag in om mensen te vertellen over het evangelie.

Lees getuigenis

Alle evangelisten in dit land zijn gesponsord

Andere landen waar we actief zijn

India

In India is het christendom de op een na grootste minderheidsreligie na de islam, met ongeveer 28 miljoen volgelingen, die 2,3 procent uitmaken van de Indiase bevolking.

Meer info over India

Filipijnen

Op de Filipijnen is ongeveer  83% van de bevolking rooms-katholiek en het totaal aantal christenen is zelfs 94% van de bevolking. Protestantse christenen vormen bijna 11% van de bevolking.

Meer info over de Filipijnen
Gambia

Gambia

Ongeveer 90 procent van de inwoners van Gambia is moslim en 5 tot 8 procent is christen. Dit zijn circa 50 duizend rooms-katholieken en tienduizend protestanten.

Meer info over Gambia
Sponsor een evangelist in Kenia - klein

Kenia

Kenia ligt aan de oostkust van Afrika. Het land is ongeveer 18 x groter dan Nederland. Ongeveer 78% van de Keniaanse bevolking is (protestants) christen. 10% is moslim.

Meer info over Kenia

Zuid-Afrika

In elk dorpje in Zuid-Afrika staat wel een kerk, en in de grote steden kan men tussen de vele kantoren en huizen meerdere kerken, moskeeën en synagoges vinden.

Meer info over Zuid-Afrika