Sponsor een evangelist in Zuid-Afrika

Vier op de vijf Zuid-Afrikanen behoren tot een christelijke kerk of organisatie. Het is dan ook geen verrassing dat het Christendom dan ook het meest aangehangen geloof is in Zuid-Afrika.

Slechts zes procent van de Zuid-Afrikaanse bevolking behoort toe tot de Islam, Jodendom of het Hindoeïsme. Een luttele 5% van de gehele Zuid-Afrikaanse bevolking heeft geen specifieke geloofsovertuiging.

Veel Zuid-Afrikanen combineren hun Christelijke of Islamitische geloof met het traditionele Afrikaanse geloof. De Afrikaanse inheemse kerken hebben dan ook altijd nog veel aanhangers.

Hoe werkt het?

Voor slechts 20 euro per maand kun je een lokale evangelist sponsoren in Zuid-Afrika. Lees hier meer informatie over het sponsoren van een evangelist.

Meer informatie over de evangelisten

Op dit moment is er één evangelist uit Zuid-Afrika die je kunt sponsoren voor €20,- per maand. Hij ontvangt deze bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor internetgebruik.

Collin Plaatjies

Collin Plaatjies

Mijn naam is Collin, geboren in Zuid – Afrika en ik ben getrouwd en we hebben een jongen en twee meisjes. Ik werk met kansarme kinderen in kinderprogramma’s waar we de kinderen ook van voedsel voorzien.

Lees getuigenis

Alle evangelisten in dit land zijn gesponsord

Andere landen waar we actief zijn

India

In India is het christendom de op een na grootste minderheidsreligie na de islam, met ongeveer 28 miljoen volgelingen, die 2,3 procent uitmaken van de Indiase bevolking.

Meer info over India

Filipijnen

Op de Filipijnen is ongeveer  83% van de bevolking rooms-katholiek en het totaal aantal christenen is zelfs 94% van de bevolking. Protestantse christenen vormen bijna 11% van de bevolking.

Meer info over de Filipijnen
Gambia

Gambia

Ongeveer 90 procent van de inwoners van Gambia is moslim en 5 tot 8 procent is christen. Dit zijn circa 50 duizend rooms-katholieken en tienduizend protestanten.

Meer info over Gambia
Sponsor een evangelist in Kenia - klein

Kenia

Kenia ligt aan de oostkust van Afrika. Het land is ongeveer 18 x groter dan Nederland. Ongeveer 78% van de Keniaanse bevolking is (protestants) christen. 10% is moslim.

Meer info over Kenia
Venezuala

Venezuela

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika. Ongeveer 95% is rooms-katholiek, maar slechts een klein percentage gaat geregeld naar de kerk.

Meer info over Venezuala