Verhalen vanuit ons werkveld

Bevrijd van isolatie en wanhoop

Verhalen vanuit ons werkveld

Bevrijd van isolatie en wanhoop

Sam groeide op in een Koreaans gezin in de Verenigde Staten. In zijn jeugd was hij wel eens naar de kerk geweest, maar dat was lang geleden. Hij woonde samen met zijn gehandicapte moeder die hij verzorgde en had vrijwel geen contacten met anderen. Hij was zo zonder hoop dat hij overwoog zelfmoord te plegen. Toen ging hij op zoek naar God op internet.

Nadat hij een film gekeken had op YouTube over het leven van Jezus, liet hij een bericht achter dat de film hem geraakt had. Iemand van GlobalRize reageerde met een uitnodiging om een cursus te volgen. Sam zegt: “Ik heb geen contact met anderen over religieuze dingen. Dus het was een grote stap voor me om zelfs maar op de link te klikken. Daarom ging ik eerst heel hard op zoek naar waar die link me naartoe zou leiden. Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik het moest doen. Na er veel over gebeden te hebben, klikte ik op de link en ging ik de cursus doen.”

Hoge drempel

In de loop van twee maanden deed Sam de cursus. Hij stelde veel vragen aan zijn mentor, en kwam tot de belijdenis: “Ik zal nooit Christus’ offer voor ons vergeten. Door Zijn bloed zijn onze zonden vergeven.” Hij had duidelijk een groot verlangen om met Jezus te leven, maar moest ook een hoge drempel over om contact met andere mensen te maken.

Vervoer

Zijn mentor moedigde hem aan naar de kerk te gaan. Sam antwoordde: “Je vertelde me over naar de kerk gaan en hoe belangrijk het is om met andere gelovigen contact te hebben – wie ben ik dan om het te ontkennen? Als volger van Jezus Christus is dit voor mij een opdracht om te vertrouwen en te gehoorzamen. Deze zondag zal ik met mijn moeder naar de kerk gaan, al weet ik nog niet hoe het vervoer geregeld kan worden. Maar ik vertrouw dat God zal geven wat nodig is.”

Actief lid

Sam deed wat hij gezegd had. Hij ging naar de kerk. En dat niet alleen, de week daarna meldde hij: “Ik heb mijn broer en neefje nu ook meegenomen naar de kerk!” Ondertussen ging Sam verder met andere cursussen van GlobalRize. Aan het eind van de volgende cursus klikte hij bij de evaluatie aan “Ik ben actief lid van een kerk waar het evangelie wordt verkondigd.”  

Photo by Wes Hicks on Unsplash

Scroll naar boven