Verhalen vanuit ons werkveld

“Biblword werd mijn toevluchtsoord” 

Verhalen vanuit ons werkveld

“Biblword werd mijn toevluchtsoord” 

Een jonge vrouw uit Malawi, Yammie (33), klopte bij ons aan via de chat. Radeloos was ze – haar man stond op het punt om haar te verlaten voor een ander. Een van onze chatmedewerkers, Tamarah, ging met haar in gesprek.

GlobalRize verhaal: "Biblword werd mijn toevluchtsoord"

Tamarah: “Ik ging met Yammie praten over en bidden voor haar en haar man, en haar geloof in Jezus Christus. Gaandeweg het gesprek over het geloof voelde en geloofde ze dat God dingen in haar leven zou veranderen…

Genezing

Op een gegeven moment vroeg ze om te bidden voor genezing; ze had enorme buikpijn als gevolg van stress die ze op dat moment ondervond. Nadat ik met haar had gebeden, vertelde ze dat ze genezen was en vrij was van stress!
Na een paar dagen liet ze me weten dat ze haar man had vergeven en dat er langzaamaan weer communicatie tussen hen op gang kwam. Ze was kwaad en kon moeilijk met hem communiceren, maar ze vertrouwde op God, dat Hij haar liefde en geduld tegenover haar man zou geven, en dat Hij ook verder de rest zou doen…! Nadat ik voor haar en haar gezin gebeden had, geloofde ze sterk dat er betere tijden zouden aanbreken en dat ze met een getuigenis zou komen.”

Getuigenis

Een paar weken later ontvingen we dit getuigenis van Yammie zelf:

“Ik ben 12 jaar geleden getrouwd en heb drie kinderen. Mijn man en ik waren gelukkig samen, totdat ik vorig jaar merkte dat hij een affaire had en van plan was om mij en de kinderen te verlaten en met die andere vrouw te trouwen. Ik vroeg hem waarom hij weg wilde. Hij zei dat ik hem gewoon moest vergeven dat hij bij me weg zou gaan. Ik huilde, was depressief en had geen idee wat ik moest doen.

Op een dag keek ik op Facebook en zag Biblword langskomen. Ik stuurde een bericht en vroeg om hulp, omdat ik vanbinnen doodging. Als ik geen hulp kreeg, was ik verloren.

Door Gods genade kreeg ik antwoord en raakte ik in gesprek met Tamarah. Biblword werd mijn toevluchtsoord. Zij hielp me om te bidden. Voordat ik contact had met Biblword, kon ik mijn man niet vergeven. Maar zij hielp me om in te zien dat als ik vergeef, God mij ook zal vergeven.

Het gaat nu weer goed met mij en mijn man. We houden van elkaar. We gaan samen naar de kerk, doen samen bijbelstudie. We geven onze kinderen een christelijke opvoeding. Mijn wens is dat ons gezin een kanaal wordt van vrede en liefde. Ik dank God dat deze situatie in mijn leven is gekomen, anders zou ik niet in contact zijn gekomen met Biblword. Ik prijs God voor het gebruiken van Biblword om vrede en herstel in mijn gezin te brengen.”

Ook voor Tamarah, die nu 4 maanden als vrijwilliger bezig is, is dit een geweldige bemoediging. Ze schrijft:

Sinds ik bij jullie mag werken, heb ik al een paar mooie getuigenissen gehoord van de bezoekers. Ik mag Gods werk hierin zien en het bevestigt mij nog meer dat ik op de juiste plek ben om te mogen werken en voor God en Zijn Koninkrijk aan de slag mag gaan, zeker in deze tijd dat we meer binnen zitten…

Scroll naar boven