Verhalen vanuit ons werkveld

Ex-moslim brengt het evangelie vanuit Kuknoorpally

Verhalen vanuit ons werkveld

Ex-moslim brengt het evangelie vanuit Kuknoorpally

“Ik spreek Afrikanen, Aziaten, en mensen uit heel India die allemaal op zoek zijn naar God en hongeren naar het evangelie,” vertelt GlobalRize-mentor Shaik Nagoor Saheb (29). Hij begeleidt bijbelcursisten en bedrijft wereldwijd zending vanuit het Indiase Kuknoorpally.

GlobalRize verhaal: Ex-moslim brengt het evangelie vanuit Kuknoorpally

De geboren moslim volgt Jezus en noemt zichzelf Azaad, wat vrijheid betekent. “Ik ben vrij in Christus,” getuigt hij. Azaad betreurt het dat er weinig werkers zijn, hoewel er veel werk is in Gods koninkrijk. Tegelijk voelt hij zich bevoorrecht dat hij, via internet, wereldwijd het evangelie van Jezus Christus mag delen en bijbelcursisten in contact kan brengen met een bijbelgetrouwe kerk.

Moskee uitgezet

Als vijftienjarige werd Azaad de moskee uitgezet toen hij een toespraak hield over de ‘medicijnman’ Jezus Christus. In de moskee bestudeerde Azaad de Koran en las over Jezus de genezer. Azaad hoorde ook over Jezus in de katholieke kerk waar hij samen met zijn moeder naartoe ging, omdat die kerk haar geholpen had nadat haar echtgenoot vertrokken was. “Wie is Jezus en wat betekent hij voor ons?” vroeg Azaad aan de imam, maar die kon hem geen bevredigend antwoord geven. “Het is moeilijk om vanuit het moslimgeloof christen te worden,” weet Azaad.

In Jezus’ naam

Op zijn zestiende, toen hij IT-student was, kwam Azaad tot geloof en ging hij zijn persoonlijke Redder Christus volgen. In die tijd kreeg hij een visioen over het sterfbed van zijn opa: moslims dwingen zijn opa een schuldbelijdenis af te leggen, vlák voor zijn dood. Maar zijn grootvader kon die belijdenis niet afleggen omdat zijn tong weigerde. Azaad: “Toen sprak ik het uit voor mijn opa: ‘Heer Jezus, ik ben een zondaar. Wilt U mijn zonden vergeven? Amen.’ Azaad vertelt dat opa hem in het visioen verbeterde: ‘Je moet zeggen: In Jezus’ naam,” waarna hij stierf.
Toen Azaad de woorden van opa nazei, stond zijn grootvader op uit de dood, en er was grote vreugde. Veel mensen kwamen samen om het wonder te zien. “Overal waar ik kom, deel ik nu mijn geloof in Jezus Christus,” zegt Azaad.

Kopje thee

Azaad werkt in een centrum voor aidspatiënten en helpt hen, met behulp van gezond voedsel en medicijnen, bij revalidatie voor een terugkeer in de maatschappij. Toen een patiënt op sterven lag, bezocht Azaad de man, hoewel hij eigenlijk al niet meer welkom was. Hij deelde het visioen over zijn opa, waarna de man ook graag in Jezus’ naam een schuldbelijdenis wilde doen. Azaad zei hem de woorden voor en vertrok. De volgende dag zat de man aan een kopje thee en kon het centrum in goede gezondheid verlaten. “De patiënt zou levenloos het centrum worden uitgedragen maar ging als vrij man in Christus terug naar huis, vertelt Azaad. “Een wonder!”

Hartzeer

“Het is moeilijk vanuit het moslimgeloof christen te worden, want moslims houden zich aan wetten en regels,” verzucht Azaad. Hij vertelt dat hindoes, meer dan moslims, openstaan voor andere geloven. Toch kunnen ook hindoes fel reageren op het evangelie. Zijn vriend Chrisnia, een hindoe, kreeg op de universiteit een Bijbel, die hij las en weggooide omdat hij niets met het christelijk geloof te maken wilde hebben. Azaad en Chrisnia discussiëren er langdurig en heftig over, tót Chrisnia zegt dat hij hartzeer heeft, dat hij graag wil geloven en zich er niet meer tegen zal verzetten. Chrisnia wordt gedoopt, een gebeurtenis waarbij veel hindoes aanwezig zijn. Ze willen weten waarom Chrisnia zich heeft bekeerd, en velen komen tot geloof. “Het is bijzonder dat mensen die christen worden anderen tot Jezus leiden,” vindt Azaad.

Jezus’ liefde delen

Azaad heeft de Engelse bijbelcursus van GlobalRize in het Telugu vertaald, een taal die gesproken wordt door 93 miljoen Indiërs. Zo kunnen deze Indiërs het evangelie horen in hun eigen taal. “Ik spreek cursisten online over het geloof, maar ook offline deel ik mijn geloof,” vertelt de gedreven mentor, die niets liever wil dan de liefde van Jezus delen met de nog onbereikten. “Zonder paspoort, visum en geld kunnen we mensen bij God brengen,” zegt hij enthousiast. “Een prachtig doel!”

Scroll naar boven