Verhalen vanuit ons werkveld

‘GlobalRize maakt mijn wereld een stuk groter’

Verhalen vanuit ons werkveld

‘GlobalRize maakt mijn wereld een stuk groter’

Werk dat je op je eigen tempo, vanaf je eigen stoel en in je eigen tijd kunt doen, is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met chronische ziekte. Rens Reedeker is al een aantal jaren actief bij GlobalRize als mentor, ondanks een beperking die hem een groot deel van het jaar binnenhoudt. Lees zijn verhaal!

Ik ben Rens, 39 jaar, getrouwd, een dochter, heb een spierziekte en ben mentor bij GlobalRize.

Eigen tempo

Ik kwam in aanraking met GlobalRize door iemand die mij op de GlobalRize-vacatures wees en ik al langere tijd iets meer met evangelisatie wilde doen. Ik wilde eigenlijk eerst chatmedewerker worden, maar aangezien daar vrij snel getikt moet worden, werd me in plaats daarvan mentorschap aangeraden. Zo kwam ik hier bij mentorschap en doe dat nu al meer dan twee jaar, bijna drie nu!

Het ideale van mentorschap is dat je digitaal kan werken, en aangezien ik door mijn ziekte niet snel kan typen (ik werk met het schermtoetsenbord), kan ik hier op mijn eigen tempo cursisten begeleiden aan de hand van de cursus Bible Basics. Het is mooi dat het internationaal is, en doordat het digitaal is, is het laagdrempeliger. Ik hoef er niet voor op uit en kan zo toch iets bijdragen aan de verspreiding van Gods Koninkrijk.

Tegengas

Ik weet niet hoeveel impact mijn bijdrage heeft, maar dat is niet het belangrijkste van dit werk. Soms is het ontmoedigend als je geen reactie krijgt van cursisten of dat ze zelfs je reacties niet lezen, maar dan zit er opeens een bij die enthousiast is en dat maakt dan toch veel goed. En gelukkig heb ik ook van meerdere kanten tips gekregen om cursisten uit te dagen tot meer interactie.

Soms zou ik alleen wel wat meer tegengas willen krijgen, ik heb vooral cursisten uit Afrika en het valt me op dat bij alles wat ik zeg het ‘Yes’ en ‘Amen’ is, en niet wordt gezegd dat ze een andere mening hebben. Maar ik vermoed dat dat met de cultuur te maken heeft; niet iedereen is zo eigenwijs als wij westerlingen!

Doel

Ik vind het mooi dat ik de missie van Globalrize kan delen. Als je er niet op uit kunt, is je wereld snel heel klein, en Globalrize maakt mijn wereld dan weer een stuk groter. Nu valt het in de zomermaanden wel mee, door warmte krijg ik energie en kan ik ook meer. Maar in de koudere maanden is het soms afzien en kom ik niet buiten als het niet voor een hele goede reden is!

Het is dus fijn dat ik deel uitmaak van GlobalRize – het geeft me een doel, contacten buiten de dagelijkse dingen, en een activiteit die me na aan het hart ligt: vertellen over mijn Redder, Jezus!

Scroll naar boven