Verhalen vanuit ons werkveld

God brengt een bijzondere ontmoeting tot stand

Verhalen vanuit ons werkveld

God brengt een bijzondere ontmoeting tot stand

In Laos is het gevaarlijk om christen te zijn. Iedereen die betrokken is bij ons Laotiaanse team is dan ook anoniem vanwege veiligheidsredenen. Maar soms brengt God mensen op een bijzondere manier samen om hen te bemoedigen. Dat overkwam een Laotiaanse mentor, die niet wist hoe het met een van zijn cursisten was afgelopen.

God brengt een bijzondere ontmoeting tot stand

In Laos kwam een jongeman via onze Laotiaanse Facebook-pagina bij een van onze bijbelcursussen terecht. Aan het einde van de cursus zei hij tegen zijn mentor dat hij wel christen wilde worden. De mentor kwam erachter in welk deel van Laos de jonge cursist woonde en stuurde hem het telefoonnummer van een Laotiaanse voorganger in dat gebied. De jongeman belde de voorganger op en ze spraken af. De voorganger leidde hem tot Jezus en hij werd lid van zijn kerk.

Stilletjes genietend

Een poosje later ging de voorganger op bezoek bij een kerk in een ander deel van Laos. Wat hij niet wist, was dat de kerk waar hij ging preken de kerk was van de mentor van deze jonge cursist. In zijn preek vertelde de voorganger over zijn geweldige ervaring met online evangelisatie. God gebruikt het internet! Hij had een telefoontje gekregen van een onbekende jongeman die vertelde dat hij via internet over Jezus had gehoord en een volgeling van Hem wilde worden. De voorganger was zo verwonderd dat deze man contact met hem had gezocht en vroeg zich af hoe hij toch aan zijn telefoonnummer was gekomen. Natuurlijk wist de voorganger niet dat de mentor van deze ‘onbekende jongeman’ voor hem zat, die stilletjes genoot van het verhaal en God dankte voor Zijn werk.

Anoniem

Nee, de mentor vertelde de voorganger na de kerkdienst niet dat híj degene was die aan de jongeman zijn telefoonnummer had doorgegeven – dan zou hij niet meer anoniem zijn. Wat bijzonder dat God het zo regelde dat de mentor hoorde hoe het verder was gegaan met zijn cursist!

Scroll naar boven