Verhalen vanuit ons werkveld

God dienen als het niet vanzelfsprekend is

Verhalen vanuit ons werkveld

God dienen als het niet vanzelfsprekend is

Een van onze vrijwilligers is William Brummel. Trouw zet hij zich in voor onze Nederlandse Facebookpagina Bijbelwoord. Die inzet is niet vanzelfsprekend, want William tobt enorm met zijn gezondheid: hij is bijna blind, lijdt aan MS en heeft regelmatig te maken met operaties.

Een tijd lang heeft William de reacties geliket die onder berichten geplaatst worden. Daardoor voelen mensen die reageren op onze berichten zich gezien. Maar Williams zicht wordt steeds slechter, dus moest hij daar mee ophouden. 

Korte teksten

Gelukkig heeft Wiliam nu een nieuwe manier gevonden om zich voor Gods Koninkrijk in te zetten. Hij schrijft korte teksten bij Bijbelteksten die iets voor hem betekenen. Juist omdat hij zelf zoveel meemaakt, zijn zijn woorden doorleefd. De volgers van onze pagina merken dat en daarom slaan zijn bemoedigende woorden aan. 

Zo schrijft William bij Jesaja 41:10, zijn lievelingstekst: God geeft in Jesaja 41:10 ook voor nu rijke troost en beloftes als wij Hem dienen. Onder andere dat Hij ons steunt met Zijn rechterhand. Als wij goed naar die rechterhand kijken, zien wij dat het een doorboorde hand is. Het is de hand van Jezus, die voor onze zonden aan het kruis is gegaan. Gerechtigheid betekent: “het goede doen” in Gods ogen. En als wij in Hem geloven, dan werkt Zijn gerechtigheid in ons. Laat je door die doorboorde rechterhand ondersteunen! 

Onvermoeibaar

Evelien Simon, onze coördinator van de Bijbelwoord Facebookpagina, maakt vervolgens een plaatje bij zijn tekst en zorgt dat het geplaatst wordt. Zij verdient het om met ere genoemd te worden: onvermoeibaar zoekt ze naar mogelijkheden voor William om ondanks alle uitdagingen toch iets te kunnen doen. 

Kracht van gebed

William krijgt veel te verduren. Wat is het dan belangrijk dat hij zich gedragen weet door gebed. Evelien vertelde hem dat er bij de wekelijkse bidstond van GlobalRize voor hem gebeden wordt. Binnenkort wacht hem weer een operatie. William antwoordde: “Dank je wel! Bij mijn oogoperatie van vorig jaar heb ik de kracht van jullie gebed echt gevoeld, en is de operatie heel goed gegaan. Ik hoop en bid dat dit nu weer zo mag zijn.” Als broeders en zusters in Christus kunnen we veel voor elkaar betekenen. Laten we daar trouw in zijn! 

 

Scroll naar boven