Verhalen vanuit ons werkveld

Hoe kom ik van mijn gokverslaving af?

Verhalen vanuit ons werkveld

Hoe kom ik van mijn gokverslaving af?

‘Hoe kom ik van mijn gokverslaving af?’ vraagt Sieiuol Gnaltah, een Filipijn. Hij volgt onze Tagalog Facebookpagina (Tagalog is de grootste taal van de Filipijnen). Juist via de chat kunnen mensen om hulp vragen voor problemen waar ze geen raad mee weten, waar ze zich voor schamen. 

De vrijwilliger die hem te woord staat (Danilo), geeft advies: ‘God is je enige hoop als je je leven wilt beteren!’ Ook zegt hij: ‘Als je vrij wilt zijn, geef je leven dan over aan God en vraag Hem nederig om vergeving voor al je zonden. Vertrouw op Jezus als je Heer en Redder, dan zal de Heilige Geest met je zijn en je leven leiden.’

In tranen

De man die aanklopt, geeft aan dat hij heel graag zijn leven aan God wil overgeven. Danilo bidt samen met hem tot Jezus. ‘Hoe voel je je nu?’ vraagt hij na het gebed. ‘Ik ben in tranen,’ vertelt Sieiuol. Vervolgens vertelt Danilo hem wat meer over het voorrecht om een kind van God te zijn. ‘Ik heb Sieiuol nog geen bijbelverzen meegegeven, maar dat ga ik zeker doen, zodat hij beter begrijpt wat het inhoudt om wedergeboren te zijn!’ vertelt hij.

Lokale kerk

Natuurlijk heeft een man die vecht tegen een gokverslaving steun nodig op de lange termijn. Sieiuol wordt begeleid naar een lokale kerk waar hij omringd wordt door broeders en zusters. Danilo blijft via de chat contact met hem houden. Wat is het waardevol als een broeder in Christus iemand kan bemoedigen in zijn moedertaal.

We hopen en bidden dat Sieiuol blijft wandelen achter Jezus aan, vrij van zijn gokverslaving en in de wetenschap dat hij een kind van God mag zijn.

 

Photo by Jaycee Mariano on Unsplash

Scroll naar boven