Verhalen vanuit ons werkveld

Ik bestookte mijn mentoren met vragen

Verhalen vanuit ons werkveld

Ik bestookte mijn mentoren met vragen

Een van onze cursisten, James Eddison Zinnah Wontie uit Liberia, vertelde over groot verdriet dat in zijn leven kwam. God wilde de cursussen en mentoren van GlobalRize gebruiken om hem troost en uitzicht te geven. Zijn verhaal maakt ons klein – wat werkt God bijzonder. Dit is zijn getuigenis.

Evangelisatie in Liberia

Op 29 januari 2022 verloor ik mijn eerste kind (Norwai Dekoi Wontie). Mijn gezin en ikzelf waren volkomen ontredderd door haar overlijden. Ik zocht naar verlichting van mijn verdriet maar vond die nergens. Mijn studie liep vast.

Wat moet ik doen?

Ik vroeg me af: Wat moet ik doen om mijn vrouw en kinderen en mijzelf te troosten in dit verdriet en met alle tegenslagen waarmee we te maken hebben? Mensen uit de kerk, familie en vrienden kwamen bij ons langs om met ons te praten over het verlies van onze geliefde dochter. Sommigen bleven maanden bij ons; een oom van mijn vrouw is nog steeds bij ons.

Online cursussen

Langzamerhand ontdekte ik dat we alleen troost bij God en in ons innerlijk kunnen vinden. Ik begon te bidden en op te zien naar de hemel voor troost. Op een dag, toen ik door mijn telefoontje aan het scrollen was, stuitte ik op een online instituut voor bijbelstudie, Biblword genaamd. Ik meldde me aan en begon aan een online cursus, BiblBasics, om meer te leren over onze Schepper God. Daarna deed ik nog twee cursussen, The Life of Jesus en King of Glory. Momenteel doe ik Walk with Jesus, een discipelschapscursus.

Ik ben nu zo’n drie maanden bezig. Door het bestuderen van Gods Woord ontdek ik hoe God hemel en aarde schiep en hoe de mens is ontstaan. Ik leerde dat de dood straf is op onze ongehoorzaamheid aan de Schepper.

In gesprek

Ik bestookte mijn mentoren met vragen over de dood, en hoe God het kon toestaan dat mijn dochter op zo jonge leeftijd moest sterven. Zij hielpen me met verschillende bijbelverzen. Ze gingen met me in gesprek over een bijbelse kijk op de dood, over Gods handelen en over het overlijden van mijn dochter. Die gesprekken hebben mij en mijn gezin enorm geholpen om met ons verdriet om te gaan. Wat ik leerde uit het Woord gaf ik door aan mijn gezin en familie.

Elke minuut

Sindsdien ervaren we dat Gods Geest ons elk uur, ja elke minuut ondersteunt. Deze online bijbelstudies helpen me zo om met het verdriet van het overlijden van onze dochter om te gaan. Ik ben God en mijn mentoren zo dankbaar voor deze gelegenheid om online bijbelstudie te doen.

Scroll naar boven