Verhalen vanuit ons werkveld

‘Ik droom van massa’s Fulani voor de troon van God’

Verhalen vanuit ons werkveld

‘Ik droom van massa’s Fulani voor de troon van God’

Mensen bereiken met het evangelie in hun eigen taal, dat is wat we graag willen. In Nigeria wonen twee grote volken: de Hausa en de Fulani, die voornamelijk islamitisch zijn. We zijn ontzettend dankbaar dat we twee mensen hebben gevonden, Courage Kuzanah en Mark Cocker, die het op hun hart hebben om deze volken te bereiken!

Lucky Simon (directeur GlobalRize Nigeria) en taalteam coach Arjan Vaders trekken samen op om deze twee talen te coachen en te faciliteren vanuit ons kantoor in Nigeria.

Bij uitstek geschikt

Courage Kuzanah uit Nigeria wil de Hausa dolgraag over Jezus vertellen. Hij beheerst het Hausa uitstekend, omdat hij is opgegroeid in Hausaland. Dit maakt hem bij uitstek geschikt om taalteamleider te worden van deze taal. Het Hausavolk telt 24 miljoen mensen, van wie er 21 miljoen wonen in Nigeria. Ze leven vooral van de handel en landbouw en zijn grotendeels moslim.

Meer impact

Courage vertelt: ‘Sinds ik zelf online lessen heb gevolgd bij GlobalRize, heb ik het Hausavolk op mijn hart. Ik voel een groot verlangen dat ook zij de online bijbelcursussen in hun eigen taal kunnen volgen. Het Woord van God en bijbelse waarheden hebben veel meer impact op de levens van mensen als ze die in hun eigen taal horen. Daarom geloof ik dat God me in deze richting leidt.’

Courage droomt ervan dat Christus’ Koninkrijk zal groeien onder het Hausavolk en dat ook anderen die het Hausa begrijpen bereikt zullen worden. Hij wil een sterk team bouwen met vrijwilligers, partners en supporters. Courage heeft een missionaire opleiding genoten aan een theologisch seminarie en is sinds 2019 een mentor voor GlobalRize.

Massa’s Fulani

Mark Cocker uit het Verenigd Koninkrijk wil zich graag gaan inzetten om de Fulani met het evangelie te bereiken. De veelal islamitische Fulani zijn het grootste nomadenvolk van West-Afrika en trekken rond met hun kudden. ‘Mijn droom is dat massa’s Fulani Jezus leren kennen als hun Verlosser en Heer, zodat ze deel zullen worden van die grote menigte uit alle volken en stammen die zullen aanbidden voor de troon van het Lam (Openb.7:9).’ Mark heeft negen jaar onder de Fulani gewerkt voor de WEC. Hij leerde het nomadenvolk lezen en schrijven in hun eigen taal en bracht hen het evangelie op allerlei manieren – via film, radio en het vertellen van bijbelverhalen.

WhatsApp-groep van gelovigen

Mark: ‘Sinds ik terug ben in Groot-Britannië, ben ik het evangelie met de Fulani blijven delen via mijn Facebook-pagina. Zo kwam ik onder de aandacht van GlobalRize. Ik heb bijbelverzen, preken en videogetuigenissen in het Fulfulde (de taal van de Fulani) gedeeld en soms chat ik met degenen die mijn Facebook-vrienden worden. Hierdoor ben ik onderdeel geworden van een WhatsApp-groep van Fulani-gelovigen.

Ik voel me nederig door deze nieuwe rol en bid dat God het mogelijk maakt om een ​​team te rekruteren en te leiden, zodat we online contact kunnen hebben met de Fulani.’

Bid je mee dat veel Hausa en Fulani de Here Jezus leren kennen en gaan volgen?

 

Scroll naar boven