Verhalen vanuit ons werkveld

Ik kan me niet voorstellen dat God mij hoort

Verhalen vanuit ons werkveld

Ik kan me niet voorstellen dat God mij hoort

In de hemel is er blijdschap over iedere zondaar die zich bekeert. Op aarde laat God ons soms meegenieten als dit gebeurt. Het overkwam een van onze Duitse mentoren, Dorkas. Zij mocht in de afgelopen tijd als mentor via de bijbelcursussen van GlobalRize meemaken hoe twee vrouwen Jezus als hun Verlosser aanvaardden. Dit is Dorkas’ verhaal.

Globalrize verhaal: Ik kan me niet voorstellen dat God mij hoort

Een van hen is Jana (niet haar echte naam), midden twintig. Vier maanden geleden begon ze met de Bijbelbasiscursus omdat ze op zoek was naar God, naar aanleiding van de dood van haar vader.
Tegelijkertijd was ze ook op zoek naar een christelijke gemeente. Ze schreef me in het begin dat ze nog twijfelde, omdat ze Jezus niet goed kende, maar ze was op zoek naar nieuwe hoop.
Over zichzelf schreef ze me: “Ik denk dat mijn hart niet slecht is, omdat ik alleen het beste wil voor andere mensen. Ik wil dat iedereen gelukkig is en in vrede leeft. Ik gun iedereen het beste.”

Jezus nodig als verlosser

Toen vertelde ik haar over mezelf, hoe God mij mijn fouten in mijn leven door zijn Woord laat zien. Daarna begon ook Jana steeds meer de zonde in haar leven te herkennen. Een paar weken later schreef ze: “Ik zondig snel. Daarom heb ik vergeving nodig en moet ik me op God gaan richten.”
Maar ze vond het moeilijk om met Jezus te praten. Ze was atheïstisch opgevoed en had nog nooit gebeden. Ze besefte steeds meer dat ze Jezus als Redder nodig had.

Gods geschenk

Op een dag schreef ze dat ze was begonnen met bidden en dat Jezus nu haar Redder was. Iets later schreef ze: “Ik geloof echt dat het accepteren van Gods geschenk het beste is wat je kunt doen! Soms vraag ik me af hoe ik vroeger zonder God heb kunnen leven. Ik merk nu echt hoeveel ik God eigenlijk nodig heb, zonder God voel je je totaal verloren!”

Openbaring

Een poosje later kreeg ik Anna als cursist (niet haar echte naam). Ook zij was met de Bijbelbasiscursus begonnen. Korte tijd geleden was ze bij een open dag van een kerk geweest, en ze werd aangetrokken door de liefde van die mensen. Zij had nog nooit persoonlijk met God gesproken en schreef me erover: “Ik denk niet dat ik precies weet hoe dat moet . . . En ik kan me niet voorstellen dat God mij hoort.”
Ze luisterde de Bijbel als luisterboek, en ze vond vooral Openbaring interessant. Het is echt bijzonder om het evangelie uit te leggen aan de hand van het boek Openbaringen!

Doe je dit gratis?

Tijdens de cursus werd haar bij de les over de offers opeens iets duidelijk: “We kunnen dit geschenk alleen aanvaarden als we onvoorwaardelijk in Jezus geloven… dat is waar ik nu ben… ik heb altijd in God geloofd… met Jezus had ik niet zoveel… maar ik begin steeds meer te begrijpen.” Ze wilde ook in het Boek des Levens staan en Jezus accepteren, maar schrijft dat het persoonlijke nog steeds ontbreekt.
Dan begint ze echter ook met Jezus te praten en schrijft me dan dat ze nu zeker weet dat ze bij Jezus hoort en in hem gelooft! Vorige week is ze gedoopt.
Ze schreef me aan het einde: “Doe je dit gratis…. het werk als mentor? Ik ben er echt van onder de indruk en weet zeker dat het veel mensen helpt. Ik zie het bij mezelf. Ik ben zo blij dat je bestaat en dat ik je alles kan vragen! Ik vond de cursus geweldig, vooral voor beginners is zoiets belangrijk. Ik ben dankbaar dat ik je mocht leren kennen. Je hebt me erg geholpen.”

Gebedsverhoring

Het is bijzonder om als mentor andere mensen een stukje op hun weg naar God te mogen begeleiden en te zien hoe ze steeds meer van Jezus gaan begrijpen.
Een paar dagen geleden schreef een vrouw me die op zoek is naar God: “Heel erg bedankt voor het geven van deze kans om te leren. Dank u voor uw aandacht. Dank u, God, voor het horen en beantwoorden van mijn gebeden. Ik had God verteld dat ik mijn weg niet kon vinden in de Bijbel en vroeg Hem me te helpen… ”
Wonderlijk, dat we soms zelfs een gebedsverhoring mogen zijn!

Scroll naar boven