Verhalen vanuit ons werkveld

Jonge Pakistaanse: “Hoe word ik rechtvaardig?”

Verhalen vanuit ons werkveld

Jonge Pakistaanse: “Hoe word ik rechtvaardig?”

In haar zoektocht naar Jezus stuurde ze honderden berichten naar allerlei christelijke pagina”s en organisaties op internet. Huma (25) uit Pakistan kreeg als eerste antwoord van iemand van GlobalRize. Eindelijk kon ze bij iemand terecht die haar vragen over God kon beantwoorden.

GlobalRize: Jonge Pakistaanse: "Hoe word ik rechtvaardig?"

Een van onze medewerkers van het eerste uur, Betty Krooneman, heeft inmiddels al ruim drie jaar contact met Huma. “Huma heb ik zien veranderen van een verlegen, onzeker meisje in een bescheiden en serieuze jonge vrouw die groeit in het geloof, met een passie voor Christus en voor het delen van het Evangelie,” schrijft Betty. “Inmiddels studeert ze aan de FGA Bijbelschool. Deze Bijbelschool wordt gesteund vanuit Nederland.”
Met Huma’s toestemming delen we haar getuigenis van hoe ze Christus gevonden heeft.

"Ik weet hoe Ik moet geven"

“In 2017 hunkerde ik naar Christus en Zijn volgelingen. Ik kom uit een christelijk gezin, maar had geen relatie met God. Mijn leven ging voorbij maar ik had niet het idee dat ik echt leefde, ik ademde wel maar was niet gelukkig. Ik heb zelfs geprobeerd een einde aan mijn leven te maken. Ik leefde ver bij God vandaan.
Er zijn veel voorgangers en christelijke leiders in Pakistan, maar ik kon niemand vinden die me kon vertellen over Jezus Christus en Zijn liefde, genade en vergeving. Ik ben lid van een kerk; daar hoor ik over Christus maar ook over het belang van goede daden om gered te worden.
Ik weet niet hoe het kan, maar op een of andere manier begon ik Gods aanwezigheid te voelen. Op een dag trok ik de deur achter me dicht en stortte ik mijn hart uit voor God. Ik had geen verlangen naar wereldse dingen maar naar een relatie met Hem. Ik huilde en probeerde te bidden, maar het lukte me niet. Toen hoorde ik de stem van de Here die zei: “Huma, jij weet niet hoe je moet bidden, maar Ik weet hoe Ik moet geven.” Ook zei Hij: “Waarom kijk je naar jezelf? Je moet je blik op Mij richten: Mijn liefde en vergeving voor jou, Mijn genade, Mijn heerlijkheid.”

Honderden berichten

Op social media las ik over Christus Die mij kan helpen, maar dat was niet genoeg voor mij. Ik wilde Christus Zélf leren kennen, niet alleen Zijn werk. Ik leek op een dom klein kind dat erge honger heeft en van de keuken een bende maakt in haar zoektocht naar eten. Ik stuurde honderden berichtjes naar alle christelijke mensen en pagina’s die ik online maar kon vinden, en daar was Biblword, de pagina van GlobalRize, er een van. Groot was mijn verbazing en verwondering toen ik van Biblword als eerste een persoonlijk antwoord kreeg!
Zo kwam ik in contact met zuster Betty. Betty adviseerde me om de Bijbelbasiscursus te doen, daar heb ik erg veel van geleerd. Ondertussen bleef ik contact houden met haar. Ze heeft mij geleid in mijn zoektocht en zich enorm voor me ingespannen. Ik stelde vragen aan haar als: “Hoe word ik rechtvaardig? Door mijn goede daden of door de gehoorzaamheid van Jezus?” En: “Zuster Betty, is het bloed van Jezus kostbaar voor u? Zo ja, waarom dan?” Vaak stuurde Betty me artikelen toe waar ik ontzettend veel aan had. Ik besef nu dat ik gered ben door Jezus. Na het doen van de cursus wilde ik gedoopt worden, en dat gebeurde. Ik werd zondagsschooljuffrouw in onze kerk en kort daarna begon ik aan de bijbelschool. Mijn leven verandert en ik heb nu een doel om voor te leven.

God dienen

Betty vroeg op een dag: “Wil je God dienen?” Ik antwoordde met nee. Ze stelde de vraag anders: “Wil je God verheerlijken?” Ik antwoordde: “Ja, dat wil ik graag.” Aanvankelijk wilde ik God niet dienen, zelfs niet nadat ik aan de bijbelschool begonnen was, maar nu wil ik Hem dienen en verheerlijken met mijn leven en ook door mijn dood. Ik ben een veranderd mens, een klein meisje dat volwassen is geworden. Behalve God wil ik jullie allemaal bedanken. Ik proef bij de medewerkers van Biblword oprecht meeleven en biddende harten. God zegene jullie. Blijf werken voor de Here en Hij zal nog veel meer zielen redden.”

Artikelen en eigen YouTube-kanaal

Huma heeft nu een eigen YouTube-kanaal, waar ze christelijke boeken in het Urdu bespreekt. Huma: “Ik probeer Pakistani’s aan te sporen om christelijke boeken te lezen. Er zijn maar weinig mensen die daar belangstelling voor hebben. Het idee bestaat dat boeken duur zijn maar ik wil laten zien dat christelijke boeken betaalbaar zijn.”
Ook schrijft ze artikelen, met als doel dat mensen “niet mij zien, maar Christus leren kennen, voor Hem zullen buigen en hun leven aan Hem geven”.

Scroll naar boven