Verhalen vanuit ons werkveld

Lao Facebookpagina krijgt veel reacties en vragen

Verhalen vanuit ons werkveld

Lao Facebookpagina krijgt veel reacties en vragen

Veel Laotianen volgen onze Laotiaanse Facebookpagina. Elke dag geven velen van hen online een reactie op de posts. Daar zitten juweeltjes tussen.

Evangelisatie in Laos

Een van de reacties was een video van 25 minuten van een jonge man. In de video vertelde hij dat hij redding had gevonden bij Jezus en verlost was van drugs en een leven vol criminaliteit. Hij bleef maar herhalen hoeveel hij van Jezus hield en hoe blij hij was dat hij gered was. Het was een heel enthousiaste video!

Wie is Jezus?

Het team telt twee mentoren, die zich al sinds 2017 trouw inzetten. Zij krijgen heel veel korte vragen over wie Jezus toch is. Deze vragenstellers worden doorverwezen naar onze online cursus over het leven van Jezus. Daar kunnen ze terecht met al hun vragen en krijgen ze persoonlijk begeleiding van een mentor.

Grote steun

De Facebookpagina is ook belangrijk voor veel gelovigen: ze laten weten dat ze bemoedigd worden door wat daarop gepost wordt. Voor hen is het persoonlijke contact met de mensen die de pagina beheren heel waardevol. Recent heeft een van onze mentoren contact gehad met iemand die vroeg om gebed voor hemzelf en zijn gezin. Bid je met ons mee dat dit contact en vele andere die er al zijn geweest eraan mee zullen werken dat Jezus zullen vinden en volgen?

Jonge Laotianen

Al eerder schreven we dat veel jonge Laotianen de Facebookpagina weten te vinden. Juist in een land waar godsdienstvrijheid beperkt is, is online presentie van het evangelie belangrijk en waardevol. Onze hoop en gebed is dat deze online bediening de lokale kerken versterkt.

Scroll naar boven