Verhalen vanuit ons werkveld

Loise uit Kenia: ‘Het was alsof mijn mentor naast me zat’

Verhalen vanuit ons werkveld

Loise uit Kenia: ‘Het was alsof mijn mentor naast me zat’

Loise (24) uit Kenia deed tien maanden over de ‘Life of Jesus’- cursus. Ze begon aan de cursus in een periode dat ze zich wanhopig voelde door problemen op financieel en relationeel gebied. Maar door het standvastige contact met haar mentor, Betty, leerde ze Jezus op een nieuwe manier kennen.

GlobalRize verhaal: Loise uit Kenia: ‘Het was alsof mijn mentor naast me zat’

Loise: “Hoe meer contact ik had met mijn mentor, hoe meer vreugde ik vond. Zij beantwoordde mijn vragen alsof ze naast me zat en ze stelde me vragen waardoor ik meer te weten wilde komen over het Woord. In haar vond ik een vriendin. In het begin vond ik het moeilijk om me open te stellen voor iemand die ik helemaal niet kende, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik na elke les nieuwe vreugde en motivatie voelde.”

Toverdokter

“Op zeker moment kwam ik sterk in de verleiding om naar een toverdokter te gaan. Ik wist dat het niet goed was om hulp bij een toverdokter te zoeken, maar het leek me een gemakkelijke manier om van mijn klachten af te komen. Ik praatte erover met mijn mentor en zij bracht het met me in gebed. Nog steeds was ik in de verleiding om te gaan, en dat is één keer gebeurd, maar ik voelde me schuldig en bad om vergeving. Ik beloofde aan God dat ik Hem niet de rug zou toekeren, zelfs als Hij me niet zou helpen. Maar, Hij hielp wél! Ik ben nu verlost van mijn depressie en ben er volledig van overtuigd dat ik mijn heil nergens anders moet zoeken dan bij Jezus.”

Rustig doorgaan

Haar mentor, Betty: “Het contact met Loise heeft mij er in bevestigd dat rustig aan doorgaan met een student echt zinvol is. Tien maanden is wel heel lang… Toch ben ik blij dat ik haar zo nu en dan een berichtje bleef sturen. Dat had alles te maken met het feit dat ze, op aanraden van een familielid, naar die toverdokter was gegaan. Ik was daar bezorgd over en bad ervoor dat ze niet in de macht die dokter zou geraken. Ik wees haar erop dat er bij God altijd vergeving is als wij onze zonden belijden.”

Veranderd

Loise: “Ik wil meer doen in Gods Koninkrijk: Zijn Woord onderwijzen, vooral aan kinderen. Mijn diepste wens is dat mensen die op zoek zijn naar de zin van het leven, zullen ontdekken welke God we dienen. Hij is niet begrensd in wat Hij voor ons kan doen – niets is onmogelijk voor Hem (Lukas 1:37).
Deze cursus is een geweldige bediening in Gods Koninkrijk. Moge onze goede God alle mentoren doen schijnen tot Zijn eer. Ik heb de cursus aanbevolen bij een vriendin, zij gaat er hopelijk binnenkort aan beginnen.

Ben ik veranderd door de cursus? Ja, hoewel niet op een manier dat de mensen om mij heen dat direct konden merken omdat ik altijd al naar de kerk ging. De moeilijkheden waar ik mee worstelde, hield ik voor mezelf, niemand wist daarvan. De Bijbel is meer voor me gaan leven en ik lees er nu regelmatig in. Er werd aan mijn geloof geschud maar mijn mentor heeft me op een liefdevolle manier teruggebracht op het juiste pad. Ik ben zo dankbaar!”

Scroll naar boven