Verhalen vanuit ons werkveld

Moslim komt op voor christenen

Verhalen vanuit ons werkveld

Moslim komt op voor christenen

Terwijl Noor uit Libanon aanwezig is bij de GlobalConference, gaat zijn vrouw door met werk voor GlobalRize. Ze krijgt een heel bijzondere boodschap die ze doorstuurt naar haar man. Het betreft een moslim die opkomt voor christenen en dat moet bekopen met een hardhandige afranseling. 

Noor leest de boodschap die hij van zijn vrouw kreeg voor terwijl hij op het podium staat tijdens het jubileumconcert.

De moslim, Moneer, vertelt dat hij IS probeert tegen te houden als zij bezig zijn om de kerk in zijn dorp met de grond gelijk te maken. “De kerk is immers een huis van gebed”, legt Moneer uit. Die actie komt hem duur te staan. Hij wordt in de gevangenis gegooid en ontvangt honderd (!) zweepslagen.

“Jij zult Mijn getuige zijn”

Die eerste nacht in de gevangenis krijgt Moneer een visioen. Hij ziet Jezus naar hem toekomen, helemaal in het wit gekleed en met blinkend gelaat. “Hij was de mooiste persoon die ik ooit gezien heb.” Jezus gaat naast hem zitten en legt Zijn hand op Moneers pijnlijke rug. Hij zegt tegen hem: “Jij zult Mijn getuige en Mijn dienaar zijn. Als je uit de gevangenis komt, zoek dan naar christenen en zij zullen je vertellen wat je moet doen.” 

GlobalRize Facebookpagina

Dankzij zijn invloedrijke familie komt Moneer vrij. Hij zoekt naar christenen, maar vindt niemand. Op een goede dag wijst iemand hem op de GlobalRize Facebookpagina. Moneer stuurt de pagina een boodschap en zo komt hij in contact met Noor en zijn vrouw. Van hen ontvangt hij toerusting en nu groeit hij in zijn geloof! 

 

DANK God dat Noor en zijn vrouw zoveel betekenen in Gods Koninkrijk en mensen als Moreen begeleiden.

BID dat nog veel meer mensen de weg naar Christus zullen vinden. 

 

Photo by Denny Müller on Unsplash

Scroll naar boven