Verhalen vanuit ons werkveld

Nepalese Facebookteam grote steun voor migratiearbeiders

Verhalen vanuit ons werkveld

Nepalese Facebookteam grote steun voor migratiearbeiders

Nepal staat in de top-21 van minst bereikte landen met het evangelie. Veel Nepalezen werken in het buitenland, waar ze zich vaak eenzaam voelen. Juist voor hen is de online bediening van het Nepalese GlobalRize team tot grote zegen.

GlobalRize verhaal: Nepalese Facebookteam grote steun voor migratiearbeiders

De teamleider van ons Nepalese team vertelt: “Onze posts hebben een groot bereik en veel mensen sturen ons berichten met de vraag om voor ons te bidden en om ons te bedanken.

Zonder bijbel

Nepal is voor zijn inkomen behoorlijk afhankelijk van migratiearbeid: veel jonge mannen en vrouwen werken in de Golfstaten en India. Ze laten hun gezin en familie achter, en blijven soms jarenlang weg. Veel van de mensen die actief zijn op onze pagina, zijn migratiearbeiders.

Zo kregen we laatst een bericht van een jonge man die ook naar een Golfstaat was vertrokken om daar te werken. Net voor zijn vertrek naar het buitenland was hij tot geloof gekomen. Nu zat hij in een nieuw land, zonder dat hij een kerk in de buurt wist en zonder bijbel. Terug naar huis kon hij niet vanwege corona en hij voelde zich ontredderd.

Doorgaan met het werk

Op een dag vond hij onze pagina op Facebook, ‘Naya Shristi’. De bijbelteksten en video’s die wij postten, bemoedigden hem en hielpen hem om te groeien in geloof. Hij putte hoop uit onze posts, bad tot God en kreeg vrede. Hij stuurde ons een bericht met de vraag om voor hem te bidden en om ons voor de bijbelverzen te danken. Natuurlijk wilden we maar al te graag voor hem bidden.
Het contact met deze jongeman heeft ons geholpen om door te gaan met ons werk en het Goede Nieuws aan nog meer mensen te vertellen. Er zijn veel mensen zoals hij, ver weg van huis in een onbekend land. Het luisteren naar het Woord van God helpt hen om staande te blijven in het geloof. Jezus is bij hen!”

Scroll naar boven