Verhalen vanuit ons werkveld

Oezbeeks team heeft veel contact met moslims

Verhalen vanuit ons werkveld

Oezbeeks team heeft veel contact met moslims

Ons Oezbeekse team voert elke week tientallen chatgesprekken, vooral met moslims. Onze teamleider, Piet Dekker (niet zijn echte naam) vertelt over de mooie contacten die er zijn. Maar ook over hoe moeilijk het kan zijn als het contact wordt verbroken en je niet weet hoe het met iemand gaat.

GlobalRize verhaal: Oezbeekse team heeft veel contact met moslims

Zo is er een Oezbeekse moslima met wie er heel mooi contact was. Piet vertelt: “Zij deed de hele Bible Basics cursus. Ze had ontzettend veel vragen over het geloof, maar bleef hard roepen dat ze moslim was.
Ik heb geduldig antwoord gegeven op alles. Zij deelde dat haar leven moeilijk is. Haar ouders hebben haar achtergelaten bij haar oom toen ze een jaar of tien was, sindsdien heeft ze nooit meer iets van hen vernomen. Ik bood aan, samen met mijn vrouw, voor haar te bidden. Ze was zo dankbaar!”

Contact verbroken

“Deze vrouw wilde wel een Bijbel ontvangen. Via-via kon ik regelen dat een christen die bij haar heeft achtergelaten. Ze was heel dankbaar. Echter, na een week of twee stopte het contact plotseling. Haar Telegram-account was opgeheven. Ze reageerde niet meer op e-mail. Wat was er aan de hand? Heeft een familielid ontdekt dat ze een Bijbel heeft en haar gedwongen alle contacten te verbreken? Of kwam dit uit haarzelf?
Mijn hart breekt als ik aan haar denk. Bid dat zij tot Jezus mag komen en contact met christenen op zal nemen!”

Een verbaasde jongeman

Een jongeman vraagt: “Wat is het verschil tussen deze godsdienst en andere godsdiensten?”
Piet antwoordt: “Het belangrijkste verschil is dat je in alle godsdiensten veel goede dingen moet doen om naar de hemel te kunnen gaan. Maar hoeveel goede dingen genoeg zijn, blijft altijd onduidelijk. Alleen door te geloven in Jezus Christus worden al je zonden gewassen, omdat Hij leed en stierf en zo al onze zonden op Zich nam. Als we dit aanvaarden, weten we zeker dat we naar de hemel mogen.” De jongeman antwoordt: “Ik ben heel verwonderd over je antwoord, ik wist dit niet. Ik heb heel veel bewuste en onbewuste zonden. Als ik een andere godsdienst heb, wat moet ik dan doen om jouw godsdienst te aanvaarden?”
Piet vertelt: “Daarop heb ik natuurlijk rustig antwoord gegeven. Alleen God weet hoe het nu met hem is. Dat is het internet. Je komt even langszij en ziet elkaar dan meestal nooit meer.”

Een bemoediging

Een Oezbeekse christenvrouw schrijft aan het team:
“Goedendag! Elke keer als ik op Facebook ga, kijk ik op jullie site. Dank dat jullie het Woord van God delen met moslims! Moge God jullie zegenen en jullie vervullen met Zijn wijsheid en genade! Ik heb informatie over de Quran nodig, daarom besloot ik mij tot jullie te richten. Al mijn naasten en familieleden zijn moslim.”
Piet: “Ik heb haar het boek Seeking Allah, Finding Jesus van Nabeel Qureshi geadviseerd. Zij reageerde hierop zo blij en zei: “Over precies dit boek heb ik jaren geleden gehoord, maar ik kon de titel niet meer bedenken, dit is precies wat ik nodig heb!”
Wat een bemoediging om door te gaan met het verspreiden van het goede nieuws!

Scroll naar boven