Verhalen vanuit ons werkveld

Roselyn keerde zonde de rug toe en vond vrijheid

Verhalen vanuit ons werkveld

Roselyn keerde zonde de rug toe en vond vrijheid

Roselyn Dennis uit Ghana had te maken met eenzaamheid en veel tegenslag. Ze zocht en vond troost in een relatie met een getrouwde man. Totdat ze aan een online bijbelcursus begon, en haar mentor haar bijbelse richtlijnen voor relaties voorhield. Dat zette haar leven op zijn kop. Dit is haar getuigenis.

Evangelisatie in Ghana

Mijn naam is Roselyn Dennis. Ik ben geboren en opgegroeid in Ghana en woon in the stad Accra. Door Gods genade ben ik dit jaar 62 jaar geworden. Ik ben een alleenstaande ouder van een dochter en een zoon. Mijn moeder is 95 en woont bij me in huis. We zijn allemaal christen.

Van kerk naar kerk

Ik ben al heel wat jaren christen maar toch leefde ik ver van God. Mijn leven was triest, vol met tegenslagen. Op een gegeven moment kwam ik tot bezinning en besloot op zoek te gaan naar een oplossing voor mijn problemen. Ik ging van kerk naar kerk maar werd tot voor kort nergens lid, omdat ik me in geen enkele kerk thuisvoelde.

Cursussen

Op een dag scrolde ik door mijn telefoon en kwam een advertentie voor een GlobalRize-cursus tegen. Het trok direct mijn aandacht. ‘Waarom probeer je deze cursus niet uit, nu je op zoek bent naar een oplossing voor je problemen?’ dacht ik. Ik verhardde mijn hart niet maar gaf me op voor de cursus. Ik maakte hem af en deed er daarna nog een. Door een van de cursussen heb ik door het evangelie van Lukas kennis gemaakt met het leven van Jezus, van Zijn geboorte tot Zijn opstanding, en heb ik erover nagedacht wat dat voor mij persoonlijk betekent. Ik ben mijn mentoren dankbaar voor hun hulp om de Schriften goed te begrijpen en hoe ik gehoorzaam aan de Bijbel kan zijn.

Verfrissend

Zelfs nog voordat ik klaar was met de cursussen besefte ik dat mijn oude zelf geen plaats meer had in mijn hart. Mijn nieuwe zelf nam het over en bepaalde mijn hele leven. Mijn houding veranderde en ik ben biddend gestopt met alle zondige praktijken waar ik me mee bezig hield. Ik zag er erg tegenop om met die praktijken te breken, omdat ze me veel opleverden – emotioneel en financieel. Er werd flink aan me getrokken om in de duisternis te blijven, maar ik mag zeggen dat ik echt wedergeboren ben. De ervaring van dit nieuwe leven is zo verfrissend dat ik voor geen goud terug wil naar mijn oude leven. Ongehoorzaamheid aan God levert niets goeds op.

Ernstige zonde

Door mijn eenzaamheid en de problemen in mijn leven was ik op zoek gegaan naar een redder, iemand die de last van me af kon nemen. Ik was een relatie begonnen met een getrouwde man en we bedreven de liefde, waarvan ik dacht dat dat geen kwaad kon… Maar Gode zij dank voor de richtlijnen uit de Schriften, die zuster Elsa, mijn mentor, mij aanreikte, om te stoppen met deze relatie. Het was heel moeilijk voor mij om deze stap te zetten, omdat ik in deze relatie wel geluk en verlichting voor mijn eenzaamheid vond. Maar toen ik de Schriften grondig bestudeerde, begon ik te begrijpen dat het een ernstige zonde tegen God was.

Jezus, niet de mammon

De vraag die ik mezelf stelde, was: wat heb ik eraan als ik de hele wereld win maar mijn ziel verlies? Net als de verloren zoon kwam ik tot het besef dat ik me moest bekeren en moest smeken om vergiffenis. Ik moest niet de mammon dienen, maar Jezus (Matt.6:24).

Ik kreeg een tweede kans om mijn leven aan Christus toe te wijden. In Openbaring 3:20 staat: ‘Zie, ik sta aan de deur en ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en Hij met mij.’

In gehoorzaamheid besloot ik een punt achter deze relatie te zetten. Voor ons beiden was dat niet gemakkelijk, maar ik deed het wel en nu ben ik vrij van deze zonde. Ik ben de mentoren van GlobalRize voor altijd dankbaar voor hun onderwijs. Nu ben ik door gehoorzaamheid vrij van deze zonden en geniet ik van mijn nieuwe leven in Christus.

Tweede kans

Ik hoop dat mijn getuigenis anderen die in zonde leven bemoedigt om de zonde snel de rug toe te keren. Het maakt niet uit hoe diep je gezonken bent – het goede nieuws is dat Jezus Christus altijd bereid is om onze zonden te vergeven en ons vanuit Zijn rijke genade een tweede kans wil geven. Ik deel mijn verhaal tot de glorie van de almachtige God. Ik ben er nu klaar voor om met mijn verrijkte ervaring de wereld voor Christus te bereiken.

Scroll naar boven