Verhalen vanuit ons werkveld

Shagufta kreeg een droom om de Bijbel te gaan lezen

Verhalen vanuit ons werkveld

Shagufta kreeg een droom om de Bijbel te gaan lezen

We krijgen prachtige getuigenissen van het Urduteam. Hierbij het verhaal van Shagufta, niet haar echte naam. Shagufta groeide op in een streng islamitisch gezin. Haar moeder gaf haar kinderen onderwijs in de islam. 

Onze teamleider van het Urduteam vertelt: “Ongeveer twee jaar geleden nam Shagufta contact op met onze organisatie. Aanvankelijk plaatste ze veel negatieve berichten en stelde ze kritische vragen. Met de steun en begeleiding van onze mentoren bleef ze echter in contact, gedreven door groeiende nieuwsgierigheid.”

Veilige omgeving

“Op een gegeven moment deelde Shagufta mee dat ze gedroomd had dat ze de opdracht kreeg om de Bijbel te lezen. Naar aanleiding daarvan hebben wij haar een exemplaar van de Bijbel gegeven en hebben onze mentoren haar geholpen om deze te begrijpen. De overstap naar het christelijk geloof was voor Shagufta, net als voor anderen, geen gemakkelijke beslissing. Het bracht haar in een (potentieel) gevaarlijke situatie; ze bevindt zich nu in een veilige omgeving. Haar wens om deel te nemen aan het verspreiden van het Woord van God getuigt van haar vastberadenheid en veerkracht.”

Anderen helpen bij geestelijke reis

Wat een offers moeten sommige mensen brengen om Jezus te gaan volgen! Het is natuurlijk fijn dat Shagufta nu op een veilige plek is, maar ze moet wél haar dierbaren missen. Dat laat zien dat het evangelie voor haar van onschatbare waarde is geworden. Het doet denken aan de gelijkenis van Jezus over de man die een schat vond in een akker, en alles verkocht om die akker te kunnen kopen (Mattheüs 13:44). En dat met blijdschap! 

De teamleider schrijft: “Het is zowel inspirerend als waardevol om te horen dat Shagufta, ondanks de uitdagingen waarmee zij wordt geconfronteerd, nu in staat is anderen te helpen bij hun eigen geestelijke reis.” 

Foto: Pexels.com

 

Dank en bid met ons mee!

Dank God voor Zijn werk in het leven van Shagufta.

Bid God om veiligheid voor Shagufta.

Bid dat ook haar familie Jezus leert kennen.

Scroll naar boven