Verhalen vanuit ons werkveld

Tegenslag op tegenslag

Verhalen vanuit ons werkveld

Tegenslag op tegenslag

Sommige mensen lijken onevenredig hard getroffen te worden door tegenslag. Dyane uit Lima, Peru, verliest in januari 2019 plotseling haar eerste dochter van zes maanden oud, Cathleya. In mei 2021 overlijdt haar man aan Covid-19.

Evangelisatie in Peru

Dyane is moeder van twee jonge kinderen: Cathleen en Bastian. Dyane heeft ook corona als haar baby (Bastian) op 24 april wordt geboren. Bastian wordt volledig van haar geïsoleerd, omdat ze denken dat hij misschien ook corona heeft. Gelukkig blijkt dit niet het geval en na anderhalve week kunnen ze hem mee naar huis nemen en wordt hij opgehaald door zijn oma.

Kogel in ruggenwervel

Ondanks haar verdriet blijft Dyane vertrouwen op God en pakt ze in verantwoordelijkheid haar leven weer op. Ze heeft een naaiatelier aan huis en genereert zo inkomen voor haar gezin. Dan treft haar opnieuw grote tegenslag. Eind augustus 2021 wordt ze, bij het rondbrengen van kleding aan haar klanten in Lima, in de auto overvallen en wordt ze geraakt door een kogel. De kogel beschadigt haar long en zit nog steeds vast in haar ruggenwervel. Daardoor is ze verlamd. Haar toestand wordt in het ziekenhuis erger.

Fondsen nodig

Dyane moet urgent twee operaties ondergaan om haar leven te redden, eerst aan haar long, daarna aan haar wervelkolom. De familie probeert fondsen te vinden om de operaties te betalen. Het ziekenhuis Maria Auxiliadora in San Juan de Miraflores opereert pas als het geld bij elkaar is. Ook onze taalteambegeleider Arjan Vaders zet zich in om het benodigde geld (€25.000,-) bij elkaar te krijgen. Naast financiën heeft Dyane geestelijke en pastorale steun nodig.

Wat een tegenslag, wat een verdriet. Waarom laat God dit in haar leven toe? Dan, in april van dit jaar, doet zich de mogelijkheid voor voor Arjan om haar te ontmoeten, omdat hij voor een conferentie naar Lima zal gaan. Daar zal hij heel wat mensen, met wie hij online contact heeft voor het werk van GlobalRize, in levende lijve gaan ontmoeten.

Arjan ziet er een beetje tegenop om haar te ontmoeten. Hoe zal hij haar aantreffen? Gelukkig zal pastor Moises, die ook actief is als kerkzoeker voor onze cursisten, bij het gesprek aanwezig zijn.

Scroll naar boven