Verhalen vanuit ons werkveld

Verlaten, bedrogen, genezen

Verhalen vanuit ons werkveld

Verlaten, bedrogen, genezen

Ze was totaal ontredderd toen ze erachter kwam dat de man van wie ze hield maar die haar nu verlaten had, al getrouwd bleek te zijn en kinderen had. Heydi uit Guatemala wilde de tijd wel terugdraaien en voelde zich overspoeld door het besef dat ze in overspel geleefd had.

GlobalRize verhaal: Verlaten, bedrogen, genezen

Heydi had al een zware periode achter de rug, omdat ze leed onder de afwijzing van de man van wie ze hield. Maar toen ze te weten kwam dat hij dus al getrouwd was, huilde ze tranen van wroeging en raakte ze in een depressie. Een tijd lang torste Heydi de last van wat er gebeurd was alleen en kon ze bij niemand haar hart luchten. Ook bij haar moeder kon ze naar haar idee niet terecht, omdat zij weinig afwist van de hele situatie.

Hulp

Na een poosje deed Heydi wat het verstandigste was: “Ik ging al naar de kerk, maar nu ging ik gericht hulp zoeken. God gaf me drie of vier mensen, broeders en zusters van wie ik met mijn hele hart houd: dr. Jaime Mirón van de Luis Palau Association en Lidia Jaen, voorganger van de Siloe Tempel in Californië, mijn vrienden Verónica en Ruth. Ze stonden me bij met hun gebeden, raad, brieven en getuigenissen. Door het contact met hen kwam er een proces op gang van bidden, smeken en vergeving vragen voor mijn zonden en mijn pijn. God begon me beetje bij beetje te bevrijden.”

Honger naar Gods Woord

Heydi kreeg honger naar het Woord van God en werd bemoedigd door de preken van ds. Dante Gebel. Ze vond de online BijbelBasiscursus van GlobalRize op onze Spaanstalige pagina, Palabras Biblicas. Daar kreeg ze in Joanne uit Nederland een zeer betrokken mentor. Joanne heeft Spaans geleerd op het VWO, zit op de pabo en is al sinds haar achttiende als mentor betrokken bij GlobalRize.

Heydi: “Door de pijn in mijn hart voelde ik de behoefte om de Heer te zoeken. Ik wilde Hem beter leren kennen door de cursus en de diepte van Zijn Woord ontdekken. Ik dank Joanne, omdat ze het geduld had om mij te begeleiden in het midden van mijn pijn.”

Levensvragen

Na afronding van de bijbelcursus meldde Heydi zich aan om actief te worden in het Spaanse team. Besloten werd dat ze het beste kon gaan helpen in het chatteam. Daar helpt ze nu mensen met hun levensvragen en problemen op het gebied van relaties. Ze kan anderen de weg wijzen, omdat ze zelf het contrast tussen haar oude leven en haar nieuwe leven met God zo scherp ziet.

Heydi: “Ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik in het chatteam werk. Ik ben de meest onhandige van alle broeders en zusters die er werken, maar ik weet dat ik het beetje bij beetje onder de knie zal krijgen met de hulp van de Heer en de broeders en zusters van de chat.”

Tot volle glorie

Na aanvankelijke aarzelingen wil Heydi nu graag haar getuigenis delen: “Mijn grootste verlangen is om er iemand anders mee te kunnen helpen, tot volle glorie van mijn Heer, Die ik met heel mijn hart liefheb. Tot Zijn eer ben ik nu gezond en vrij, volledig genezen van pijn en zonde.”

Scroll naar boven