Verhalen vanuit ons werkveld

Zonder angst kennismaken met het onderwijs van Jezus

Verhalen vanuit ons werkveld

Zonder angst kennismaken met het onderwijs van Jezus

Ons Bengaalse team werkt met grote passie aan de verspreiding van het evangelie via internet. ‘Wij dromen en maken plannen in geloof en vragen God om te voorzien’, schrijft het team.

Zonder angst kennismaken met het onderwijs van Jezus

Blij vermelden ze dat ‘cursisten op onze diverse sociale media platforms kennis kunnen maken met het levensveranderende onderwijs van onze Heer Jezus Christus, zonder angst of druk te ervaren’. Dat laatste is belangrijk in een land waar christenen onder druk staan. Het team is een nieuwe Facebookpagina begonnen, waar mensen die geïnteresseerd zijn in het evangelie terecht kunnen met hun vragen en opmerkingen. Elke dag komen er zo’n honderd vragen binnen.

Ruim 200.000 volgers

In hun nieuwsbrief is een screenshot te zien van een bericht van een ‘zoeker’ die de drie beschikbare online cursussen heeft afgerond en tot geloof in Jezus is gekomen. Hij is een van de 55 mensen die christen zijn geworden! Er zijn bijna 204.000 volgers op sociale media; ruim vierduizend mensen zijn aan een van de cursussen begonnen, van wie 58 een cursus hebben afgerond. 120 bijbels werden opgestuurd naar geïnteresseerden. 204 mensen zijn getraind en staan klaar om zoekers in verschillende delen van het land te coachen. Er draaien 3 online bijbelstudiegroepen, en 14 offline groepen. En ze hebben meer offline activiteiten, zoals trainingen en barbecues.

Deze getallen lijken een druppel op een gloeiende plaat; het land telt 165 miljoen inwoners, van wie slechts één procent bereikt is met het evangelie! Toch is er in de hemel blijdschap vanwege elk mens die tot geloof komt.

Plannen voor de toekomst

Voortdurend denkt het team na over nieuwe marketingtechnieken om de online cursussen bij mensen onder de aandacht te brengen. ‘We zetten stappen in geloof en maken plannen voor de volgende drie tot vijf jaar’, vermeldt het team in hun nieuwsbrief. ‘We geloven dat we ons bereik en aanpak op sociale media kunnen verbeteren. Daarom gebruiken we online media marketingtechnieken om potentiële ‘vredestichters’ te vinden en een nieuwe generatie van vrijwilligers op te leiden waardoor het werk vermenigvuldigd kan worden.’ Met vredestichters worden mensen bedoeld die een goede positie in een gemeenschap hebben, zodat wanneer zij tot geloof komen, ze gemakkelijk ook anderen kunnen bereiken met het evangelie.

Het team stelt concrete doelen, bijvoorbeeld dat in 2023 130 mensen Jezus vinden en volgen.

Bid voor Bangladesh

Wat een aanstekelijk enthousiasme in een land waar het verre van gemakkelijk is om christen te zijn! Bid mee dat nog heel veel mensen door hun inspanningen kennis zullen maken met het christelijk geloof.

Scroll naar boven