Verhalen2020-06-12T10:02:39+02:00

Verhalen

‘Iemand gaf Zijn leven voor mij’

Ver bij zijn ouders vandaan, geen geld, geen uitzicht op een beter bestaan. Pascoal uit Mozambique had het moeilijk. Op een dag kwam hij een advertentie tegen voor een online bijbelbasiscursus en besloot hij die te gaan doen.

‘Ik kan weer zendeling zijn!’

Roelof Sietsma is voorganger in Brazilië, in totaal al meer dan tien jaar. COVID-19 bracht een periode van isolatie: pastoraat moest telefonisch of online gebeuren. Juist toen kwam het mentorschap op zijn pad.

Pareltjes van onze cursisten

Aan het einde van onze online Bijbelcursus vragen we cursisten altijd wat ze geleerd hebben. Regelmatig zitten er pareltjes tussen de antwoorden - kostbare woorden waar je als mentor zelf door wordt opgebouwd. 

‘Vaak kan ik anderen bemoedigen met iets wat mij raakt’

Evelien Simon en haar man pakten een taak op die nu eenmaal moest gebeuren: het liken van reacties op berichten op onze Facebook-pagina. Van moeten is inmiddels geen sprake meer: Evelien maakt nu zelf ontwerpen om te posten en stuurt een heel team vrijwilligers aan. 

Loise uit Kenia: ‘Het was alsof mijn mentor naast me zat’

Loise (24) uit Kenia deed tien maanden over de ‘Life of Jesus’- cursus. Ze begon aan de cursus in een periode dat ze zich wanhopig voelde. Maar door het standvastige contact met haar mentor, Betty, leerde ze Jezus op een nieuwe manier kennen. 

Stay informed about the work of GlobalRize!

Sign up and receive our monthly newsletter.

Ga naar de bovenkant