Zendeling vanuit huis

Vrijwilliger Betty Krooneman bedrijft zending vanaf de bank

“GlobalRize wil, op een laagdrempelige manier en met inzet van veel vrijwilligers, wereldwijd het evangelie delen. Dat waardeer ik”, zegt Betty Krooneman, voormalig directeur van stichting Kom Over En Help. “Bij GlobalRize kan ik zendeling zijn terwijl ik op de bank lig, hulp nodig heb met douchen en aankleden, en geen vijftig meter kan lopen”, vertelt de vrijwilliger die ernstig fysieke beperkingen heeft door een chronische ziekte. “Ik kan zelf bepalen hoeveel ik doe en wanneer. Het werk past bij mijn wisselende mogelijkheden: mijn tijdsbesteding varieert van vijftien minuten tot een paar uur per dag, afhankelijk van mijn gezondheid.

Trouwe zorg

“Ik vind het fijn om bezig te zijn met de Bijbel en met mensen uit verschillende landen en culturen”, vertelt Betty Krooneman. Ze hielp GlobalRize-oprichter, dominee Marten Visser, in 2012 met de eerste werkzaamheden op de Engelse Facebookpagina Biblword. Ze deed chatwerk en zet zich in als mentor van de Bijbelcursus. ”Mensen stellen vragen, nemen me in vertrouwen en delen lief en leed met me”, vertelt ze. “Ik vind het mooi om met hen op zoek te gaan naar wat God daarmee te maken heeft, en te zoeken naar Zijn hulp en leiding in de gebrokenheid van het leven, waardoor ik zelf ook weer word uitgedaagd mijn leven toe te wijden aan God. Ik kan vertellen dat je kunt leven met vaste hoop op God en zijn trouwe zorg zonder overal antwoord op te hebben. Die hoop heeft voor mij te maken met Jezus, met Zijn genade, en de toewijding aan Hem. Door alles heen blijft Hij dezelfde: Hij is mijn hoop. Die hoop zet me in beweging, geeft me moed en drijft me voort.”

Diepe wanhoop

Betty Krooneman, die vanwege haar kwetsbare gezondheid maandenlang in quarantaine ging, merkt dat mensen die heel eenzaam zijn vaak geen hoop meer hebben. Zo heeft ze al een jaar of drie contact met een eenzame, jonge Sri-Lankaanse, die wanhopig was en suïcidaal, maar gaandeweg opklom uit de diepe wanhoop, Jezus wil volgen en haar vertrouwen op God stelt, hoewel haar leven vol zorgen en moeite blijft. Betty is dankbaar dat God haar bij dit proces wil gebruiken en vindt het fijn samen te ontdekken dat er hoop is omdat Jezus opstond uit de dood. “Hoop is voor mij de verbinding tussen een leven in gebrokenheid, nu, en wat komt en waarnaar ik uitzie: een eeuwig leven met Jezus, in heelheid. In mijn eigen leven zie ik dat God vaak door mensen heen werkt en dat Hij zo Zijn zorg voor mij laat zien. Zo geloof ik dat Hij mij kan gebruiken voor de mensen met wie ik in contact kom, en zo mijn leven zinvol in te vullen.”

Word vrijwilliger

Drie miljard mensen hebben nog nooit van Jezus Christus gehoord. GlobalRize wil hen het Evangelie vertellen. Met meer vrijwilligers kunnen we nóg meer mensen bereiken. Helpt u mee?

Help mee

GlobalRize
Elzenweg 1A
8096 RV Oldebroek

E-mail: [email protected]
Telefoon: +31 (0)525 795 002