Zendeling vanuit huis

Mariet is chatter voor GlobalRize: „Open zijn, mensen respecteren en liefdevol reageren”

Mariet den Ouden (43) brengt het evangelie, desnoods met woorden. De Zeeuwse hoorde op Groot Nieuws Radio over het zendingswerk van GlobalRize en gaf zich op als chatter. “In de chats wil ik open zijn, mensen respecteren en liefdevol reageren”, vertelt Mariet. “Elk volk moet van Christus hebben gehoord voordat Hij kan terugkomen”, weet de vrijwilliger. “Er zijn, met internet, veel mogelijkheden voor het vertellen van het evangelie van de Here Jezus.”

Als Mariet de achtergrond van een chatter kent, groet ze de persoon steevast in zijn of haar eigen taal en vervolgt dan in het Engels. “Het chatten in het Engels maakt het werk extra leuk omdat je dan wereldwijd contact hebt”, lacht ze. Mariet waardeert het dat ze haar werktijd voor GlobalRize, vanuit huis, zelf kan indelen.

Nieuwe kans

“Deze week had ik contact met een Bengalees die niet weet hoe hij christen kan zijn in een moslimomgeving”, vertelt Mariet. Ze realiseert zich dat mensen met wie ze chat vaak weinig weten over het christelijk geloof. Soms stuurt ze een link van een christelijk lied of ze tipt psalmen te lezen als gebed als mensen niet weten hoe ze kunnen bidden. Een Afghaans meisje, die haar moeder verloor, vertelt Mariet hoe het met haar gaat en vindt het fijn geregeld een Bijbeltekst toegestuurd te krijgen. Onlangs mocht Mariet, via de chat, bidden voor iemand met een alcoholverslaving. “Ik probeer mensen de liefde van God te laten zien”, zegt de vrijwilliger. “We mogen altijd bij Hem terugkomen, hoe verkeerd je handelingen ook zijn. Bij God krijg je een nieuwe kans.”

Word vrijwilliger

Drie miljard mensen hebben nog nooit van Jezus Christus gehoord. GlobalRize wil hen het Evangelie vertellen. Met meer vrijwilligers kunnen we nóg meer mensen bereiken. Helpt u mee?

Help mee

GlobalRize
Elzenweg 1A
8096 RV Oldebroek

E-mail: [email protected]
Telefoon: +31 (0)525 795 002