Zendeling vanuit huis

Rianne Sinon liep stage bij GlobalRize

“Enorme groei van geloofsgesprekken in lockdown”

Vanuit de boomgaard bij haar tijdelijke huis ondersteunde Rianne Sinon online cursisten van de Bijbelbasiscursus, verspreid over de hele wereld. Ze sprak met hen over het leven, onderwees hen in de Bijbel en bad met hen. ’s Avonds, als haar kinderen op bed lagen, chatte ze met Albanezen, Filippino’s en Oegandezen, vrouwen, die reageerden op Bijbelteksten op de Facebookpagina Biblword, waar geloofsvragen kunnen worden gesteld.

Alternatieve stage

Rianne Sinon (29) verkocht haar huis om God als zendeling te dienen. Met haar echtgenoot Robbert volgt ze de opleiding aan de Bijbelschool Cornerstone College in Beugen. In april zou ze voor een zendingsstage naar Roemenië vertrekken, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Rianne liep een alternatieve stage bij GlobalRize, die voor het zendingswerk voortdurend vrijwilligers zoekt. Na haar stage vervolgde ze haar werk bij de zendingsorganisatie als vormgever van beelden met Bijbelteksten en bemoedigende teksten voor Biblword, wat de voormalig creatief docent veel voldoening geeft. “Ik blijf zéker betrokken bij GlobalRize”, zegt ze.

Diepe geloofsgesprekken

Met drie vrouwen had de eerstejaars Bijbelschoolstudent tijdens haar stage intensiever contact. “Een 23-jarige Nigeriaanse was als tweejarige gedumpt door haar ouders, en moest sindsdien zichzelf in leven houden”, vertelt Rianne geëmotioneerd. Ze is dankbaar voor de geloofsgesprekken die ze mocht voeren nu veel mensen aan huis gebonden zijn. “Het kost deze jonge vrouw elke dag moeite voldoende inkomen te vergaren, maar ze maakt ondertussen toch plannen om te studeren om van betekenis te zijn voor anderen”, vertelt Rianne die naar haar luisterde, met haar bad en haar bemoedigde. “God bekommert zich om haar.”

Word vrijwilliger

Drie miljard mensen hebben nog nooit van Jezus Christus gehoord. GlobalRize wil hen het Evangelie vertellen. Met meer vrijwilligers kunnen we nóg meer mensen bereiken. Helpt u mee?

Help mee

GlobalRize
Elzenweg 1A
8096 RV Oldebroek

E-mail: [email protected]
Telefoon: +31 (0)525 795 002