Nieuws vanuit onze organisatie

Benefietdiner levert mooi bedrag op

Nieuws vanuit onze organisatie

Benefietdiner levert mooi bedrag op

Nieuws vanuit onze organisatie

Benefietdiner levert mooi bedrag op

Een inspirerende avond… Hét genietmoment van het jaar… Bevlogen sprekers… Heerlijk diner… Deze woorden uit de uitnodiging voor ons benefietdiner op 23 november bleken niet overdreven te zijn. Bovendien stemde de opbrengst van de avond ons heel dankbaar: er is € 25.000,- opgehaald! 

Het benefietdiner werd gehouden ten bate van de GlobalConference, de internationale conferentie die we volgend jaar hopen te houden van 21-24 maart. Locatie was De Koningshof op Urk, een sfeervolle ambiance met professionele bediening. Onze relatiemanager Netty van de Berg was de dagvoorzitter.

Kosten tickets

Ongeveer 45 buitenlandse collega’s hopen de conferentie volgend jaar bij te wonen. Het ontbreekt een aantal van hen aan de financiële middelen om de reis naar Nederland zelf te bekostigen, dus GlobalRize springt daarin bij. Op donderdagochtend 23 november hoorden we  dat de tickets bij elkaar € 25.000,- kosten. Wat bijzonder dat juist dat bedrag tijdens het diner door de ongeveer honderd aanwezigen werd gedoneerd! 

Overigens betekent dat niet dat nu alle kosten voor de conferentie gedekt zijn. Maar deze opbrengst is wel een mooie stap in de goede richting.

Bevlogen mensen

Tijdens het benefietdiner maakten de gasten door middel van video’s al een beetje kennis met een aantal van deze buitenlandse collega’s. Sujatha uit India vertelde enthousiast over haar bediening voor GlobalRize. Al jaren reist ze naar afgelegen gebieden en geeft ze onze Bijbelbasiscursus in uitgeprinte vorm aan evangelisten die vaak maar weinig kennis van de Bijbel hebben. Ook het vrolijke gezicht van Courage uit Nigeria, onze bevlogen leider van het Hausa-team, kregen we te zien. We kijken er enorm naar uit om onze collega’s uit het buitenland, met wie we vaak al jaren op afstand samenwerken maar die we nog nooit in levende lijve ontmoet hebben, in maart welkom te heten. 

Jezus, hoop van de volken

Behalve interviews en video’s waren er ook muzikale momenten tijdens het diner. Harpiste Regina Ederveen verraste het publiek met haar fijnzinnige vertolking van een Koreaans en Koerdisch nummer, gevolgd door een wervelend ‘Go tell it on the mountain’. De avond werd afgesloten met het samen uit volle borst zingen van ‘Jesus, hope of the nations’. Daar zetten we ons voor in: om aan alle volken de naam van Jezus Christus bekend te maken!

Scroll naar boven