Nieuws vanuit onze organisatie

BibleLink maakt explosieve groei mee

Nieuws vanuit onze organisatie

BibleLink maakt explosieve groei mee

Nieuws vanuit onze organisatie

BibleLink maakt explosieve groei mee

Het gebruik van de elegante plugin die GlobalRize ontwikkelde voor het tonen van Bijbelteksten op websites, BibleLink, maakt een enorme groei mee. Sinds de website GotQuestions de plugin gebruikt, exploderen de statistieken. In twee maanden tijd vertienvoudigde het gebruik van de plugin. 

GotQuestions, een website met vragen en antwoorden over het christelijk geloof in veel talen, zag het potentieel van het product. De “superieure prestaties en esthetiek” vielen in de smaak. “We hebben de plug-in geïmplementeerd, omdat het strakke ontwerp ons aanspreekt, alsmede de lage impact op de website en de beschikbaarheid van Bijbelvertalingen”, luidde het oordeel nadat de site BibleLink had getest.

Groei naar twee miljoen

Begin april startte GotQuestions om binnen hun Spaanse, Portugese, Franse, Duitse, Nederlandse en Roemeense pagina’s de plugin te gebruiken. Het effect op de statistieken bleek enorm: het gebruik steeg van 200.000 opgevraagde teksten per maand naar twee miljoen!

Ruim 250 websites implementeerden BibleLink

Sinds GlobalRize het product in het voorjaar van 2021 ontwikkelde, hebben ruim 250 websites de gratis plugin geïmplementeerd. GlobalRize heeft hard gewerkt aan het verkrijgen van licenties voor een groot aantal Bijbelvertalingen die nu beschikbaar zijn in BibleLink: 47 Bijbelvertalingen in 23 talen. Dat aantal groeit nog steeds, omdat de behoefte daaraan wordt aangegeven door de eigen taalteams van GlobalRize en door derde partijen. Momenteel zijn er nog ongeveer twintig Bijbelvertalingen waarvoor GlobalRize al een licentie heeft en die toegevoegd kunnen worden aan de plugin, en nog eens twintig waarvoor een aanvraag voor een licentie loopt.

Deze mooie resultaten stemmen het team dat de plugin ontwikkelde dankbaar en blij. Reyer Sneller, product owner: “BibleLink mag een mooi hulpmiddel zijn waarmee lezers en cursisten gemakkelijk Gods Woord kunnen lezen, en draagt zodoende bij aan de missie van GlobalRize. Blij en dankbaar zijn we als team ook, dat onze inspanning zegen brengt. Het motiveert ons om verder te blijven bouwen.”

Elegante plugin prachtige tool voor Bijbellezen

GlobalRize ontwikkelde BibleLink in het voorjaar van 2021, primair voor gebruik binnen de eigen websites van GlobalRize. Het is een prachtig hulpmiddel, waarmee cursisten van een online Bijbelcursus of lezers van artikelen op een website gemakkelijk een Bijbeltekst kunnen lezen wanneer in de tekst alleen een referentie wordt genoemd, zoals bijv. Joh. 3:16. BibleLink zet zo’n referentie automatisch om in een link en als de lezer de link activeert, wordt een klein schermpje, een zogenaamde pop-up, getoond met daarin de betreffende Bijbeltekst. Het grote voordeel is dat de lezer van een artikel niet naar een andere website hoeft te gaan om de Bijbeltekst te lezen. Daarmee wordt voorkomen dat de lezer wordt afgeleid van de cursus of van de kern van het artikel. 

Al snel groeide buiten GlobalRize de belangstelling voor BibleLink. De plugin werd op het internet gepubliceerd als gratis product en werd gretig gebruikt. Daarmee groeide ook de behoefte om meer talen en Bijbelvertalingen toe te voegen. Het aanhaken van GotQuestions is een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van BibleLink.

Scroll naar boven