Nieuws vanuit onze organisatie

Bijbelwoord bereikt 100.000 volgers!

Nieuws vanuit onze organisatie

Bijbelwoord bereikt 100.000 volgers!

Nieuws vanuit onze organisatie

Bijbelwoord bereikt 100.000 volgers!

Onze Nederlandstalige Facebookpagina Bijbelwoord (een van de merken van GlobalRize) heeft op 11 maart 100.000 volgers bereikt. Daarmee is Bijbelwoord een van de grootste christelijke Facebookpagina’s van Nederland. Reden voor feest! 

Op 15 april vierden we deze mijlpaal met elkaar. En bij feest hoort een mooie, speciaal voor de gelegenheid gemaakte taart, waar alle aanwezigen van genoten hebben. Evelien Simon, taalteamleider: “We zijn enorm dankbaar dat we dit hebben mogen bereiken. God zegent ons rijk.”

Nederland en Suriname

De allereerste post van deze pagina was in 2011, nadat directeur en oprichter Marten Visser al een jaar Bijbelteksten op Twitter plaatste. Er bleek enorm veel belangstelling te zijn voor de posts. De pagina begon al snel te groeien en zo is de internetbediening van start gegaan.

Achter het bereik van deze pagina zit een team van vrijwilligers uit Nederland en Suriname. Het begint bij de grafische vormgevers die mooie dia’s maken. De teksten hiervoor worden weer door anderen aangeleverd en ook gecontroleerd op spelfouten. Dan komen de planners in actie die de posten plaatsen, zo’n 5 à 6 per etmaal. Ook ‘s nachts wordt er gepost omdat we veel volgers in Suriname hebben (meer dan in Nederland).

“Amen”

Als de post geplaatst is, komen er altijd veel reacties op, veelal met “Amen”. Deze reacties worden allemaal dagelijks geliket door een team likers die volgens een rooster werken, onder leiding van de Facebookcoördinator. 

Soms hebben mensen vragen of hebben ze behoefte aan een gesprek of gebed; deze mensen komen dan bij ons chat-team terecht. Zij zitten klaar om verder te praten, te bidden en verwijzen mensen door naar onze online Bijbelcursussen. Daar zitten dan weer de mentoren klaar om de Bijbelcursisten te begeleiden. Onze oudste vrijwilliger is 83! Hij zit nog dagelijks op de chat en begeleidt tientallen cursisten.

Een van de grootste christelijke pagina’s

Doordat iedereen zo enthousiast meewerkt, hebben we inmiddels een enorm bereik en is onze pagina een van de grootste christelijke Facebookpagina’s van Nederland. Het doel is om zo het evangelie te delen en mensen tot de Here Jezus te leiden. Ook vinden we het heel mooi dat we mensen op deze manier mogen bemoedigen: het gebeurt regelmatig dat iemand geraakt wordt door een tekst of een lied dat we plaatsen.

Gezien worden

Onze vrijwilligers vinden het fijn dat ze zo kunnen meewerken aan onze missie. Ze kunnen dit meestal lekker thuis doen en worden er zelf ook door bemoedigd. Een van onze jongste likers, Judith, zei: “Ik vind het prachtig om zo te mogen mee helpen en te dienen in Gods koninkrijk. ‘Liken’ is niet het leukste werk, maar het is wel belangrijk dat het gebeurt en daarom doe ik het graag. “Daarnaast geeft het onze volgers het gevoel dat ze gezien worden.”

Weetjes op een rij

2011- eerste post

2017- 37.000 volgers. Er werden destijds twee posten per dag geplaatst. Dat is langzaam uitgegroeid naar 5 a`6 per etmaal. In verband met het tijdsverschil met Suriname, wordt er nu ook ‘s nachts gepost.

2020 – 70.000 volgers, begin coronapandemie. Tijdens de pandemie hebben we enorm veel mensen mogen bemoedigen met gebed, favoriete bijbelteksten etc. We hebben toen aan onze volgers de vraag gesteld: Welke bijbeltekst / welk lied heeft u het meest bemoedigd? Daar hebben we vervolgens weer posts van gemaakt.

11 maart 2023 -100.000 volgers

Top 5 landen met de meeste volgers Facebook Bijbelwoord:

 1.Suriname  46,6%

2.Nederland 30,8%

3.Belgie         5%

4.Filipijnen    2,6%

5.Indonesië    2,4%

Top 5 steden met de meeste volgers:

1.Paramaribo , Suriname 39,8%

2.Willemstad, Curacao 2%

3.Amsterdam                    1,8%

4.Rotterdam                  1,7%

5.Lelydorp, Suriname   1,1%

We besteden uitgebreid aandacht aan de christelijke feestdagen. 

Tijdens de Week van Gebed maken we altijd speciale dia’s.

Scroll naar boven