Nieuws vanuit onze organisatie

Cursus over relatie geloof en natuurwetenschap Science and Faith loopt goed

Nieuws vanuit onze organisatie

Cursus over relatie geloof en natuurwetenschap Science and Faith loopt goed

Nieuws vanuit onze organisatie

Cursus over relatie geloof en natuurwetenschap Science and Faith loopt goed

Een nieuw merk, gericht op mensen die worstelen met de spanning tussen geloof en natuurwetenschap. Met dat idee klopte Marten Visser ruim een jaar geleden aan bij prof. dr. Chris Kruse, emeritus hoogleraar Geneesmiddelenonderzoek: “Zeg Chris, zou jij een cursus willen schrijven over de verhouding tussen geloof en wetenschap?”

Chris ging aan het werk en ontwikkelde de cursus Science and Faith, uitgaande van de cursus die hij al jaren geeft in kerken en voor jeugdgroepen. De cursus is onderdeel van het nieuwe merk Search4Truth. Inmiddels draait de cursus een half jaar met een vijftal mentoren, van wie er drie (emeritus) hoogleraar zijn. Tijd voor Chris om de balans op te maken.

Chris, wat maakte dat je ‘ja’ zei tegen Martens voorstel om een cursus op te zetten over geloof en wetenschap?

“Ik heb het als een roeping ervaren en tegen mijn dierbare echtgenote gezegd: ik móét dit doen! 

Na vele uurtjes hard werk en aanmoedigingen en aanwijzingen van Marten, en Dick Bos volgden de studio-opnames in Harderwijk en daarna alle aanvullende activiteiten om de cursus onder de aandacht te brengen via zo veel mogelijk beschikbare (a)sociale media.”

Hoe loopt de cursus?

“Begin september vorig jaar zijn we online gegaan met voor mij onverwachte en zeer verblijdende resultaten: we zitten nu op meer dan 2700 cursisten, met – ondanks de bovengemiddelde moeilijkheidsgraad – gebruikelijke percentages cursisten die van de begeleiding door mentoren gebruikmaken en de cursus al-dan-niet afmaken. 

Ik ben onder de indruk van de voortreffelijke software van GlobalRize, waardoor de begeleiding door de vijf mentoren van een leien dakje gaat. Ik dank God dagelijks voor deze unieke mogelijkheid om Zijn naam via de ontdekkingen van de natuurwetenschap nog meer te verheerlijken.”

“A wonderful course!”

Dat dit ook zo bij de cursisten uitwerkt, moge blijken uit een van de enthousiaste reacties van een cursist die na het succesvol voltooien van de cursus een certificaat ontving. Angleton John Sardido liet ons weten: “What a wonderful course! I have learned much. To God be the Glory!” (Wat een geweldige cursus! Ik heb veel geleerd. Aan God alle glorie!)

 

Ook geïnteresseerd in vragen rond geloof en wetenschap? Doe de cursus zelf of breng hem onder de aandacht bij mensen in je omgeving: www.search4truth.learnnn.com/

Scroll naar boven