Nieuws vanuit onze organisatie

Gezocht: mentoren voor WhatsApp

Nieuws vanuit onze organisatie

Gezocht: mentoren voor WhatsApp

Nieuws vanuit onze organisatie

Gezocht: mentoren voor WhatsApp

Sinds kort biedt GlobalRize de mogelijkheid aan cursisten om de Bijbelcursus ‘The Life of Jesus’ in WhatsApp te volgen. We hebben dringend mensen nodig die cursisten op deze manier willen begeleiden. Een van onze mentoren, Harry Raaphorst, vertelt: “Ik heb zulke mooie gesprekken. Niet af en toe, maar elke dag!” 

Al jaren bieden wij onze Bijbelcursussen aan via het platform Learnnn. Het is een uitstekend platform, waar de cursisten de lessen kunnen lezen en vragen kunnen maken, en waar de mentoren kunnen reageren en in gesprek kunnen gaan. 

Veel afvallers

Er is echter een groot nadeel. Veel cursisten vallen al snel af. Ze krijgen herinneringen om weer verder te gaan, maar vaak levert dat weinig op. We hebben ons al vaak het hoofd gebroken over hoe we mensen er weer bij kunnen trekken. Als we de herinneringen nu eens niet via de mail sturen, maar via WhatsApp?, dachten we. Zo gezegd, zo gedaan. Maar ook dat leverde weinig succes op. 

Cursus doorlopen in WhatsApp

Totdat het lumineuze idee werd geboren om de cursus zelf in WhatsApp te zetten. Vooral de cursus ‘The Life of Jesus’ leent zich daar goed voor. Deze bestaat uit korte filmfragmenten uit de bekende Jesusfilm, die gevolgd worden door een aantal vragen. De mentor plaatst eenvoudig de link van het filmfragment in het WhatsAppcontact met de cursist. Zodra de cursist het bekeken heeft, plaatst de mentor een bijbehorende vraag. Dit blijkt goed te werken: het is veel gemakkelijker en natuurlijker om in gesprek te gaan over de vragen en mensen blijken ook minder snel af te vallen! 

Het nadeel is wel dat deze methode intensief is. De mentor moet vraag voor vraag doorsturen en snel reageren. Als we de cursisten die afvallen in de reguliere cursusomgeving willen opvangen, hebben we 80-100 nieuwe mentoren nodig die mensen op deze nieuwe manier willen begeleiden! Harry Raaphorst: “Ik begrijp niet dat niet alle mentoren WhatsApp-mentor willen worden! Het is geweldig om te doen.” 

Interesse? Meld je aan: info@globalrize.nl.

Scroll naar boven