Nieuws vanuit onze organisatie

Eerste internationale conferentie van GlobalRize: ontmoeting met geloofshelden

Nieuws vanuit onze organisatie

Eerste internationale conferentie van GlobalRize: ontmoeting met geloofshelden

Nieuws vanuit onze organisatie

Eerste internationale conferentie van GlobalRize: ontmoeting met geloofshelden

Acht maanden hebben de voorbereidingen van de GlobalConference gekost. Hopelijk zijn de vruchten ervan nog veel langer te plukken. De eerste internationale conferentie was inspirerend, bemoedigend en waardevol. Wat een feest was het om de tachtig deelnemers, van wie 35 buitenlandse collega’s die we in veel gevallen nog nooit ontmoet hadden, in ‘t Harde te verwelkomen!

Van een aantal buitenlandse gasten hoorden we indrukwekkende levensverhalen en bijzondere getuigenissen. Zoals het verhaal van Noor uit Libanon. 

Frans de Lange, directeur: “Ik vond het heel bijzonder om te ontdekken dat er onder onze vrijwilligers ook een aantal geloofshelden op de conferentie waren. Heel bemoedigend en inspirerend om hun verhalen te horen.”

Gastgezinnen

Tachtig gasten verbleven in de omgeving van ‘t Harde – 35 uit het buitenland en 45 Nederlandse collega’s die verder weg wonen. Iedereen was ondergebracht bij gastgezinnen. Dat bleek een gouden zet te zijn: voor het overgrote deel konden gasten en gastgezinnen het goed met elkaar vinden en ging GlobalRize veel meer leven voor de gastgezinnen. Voor de gasten was het leuk om iets van de Nederlandse cultuur op te snuiven. 

Prachtig jubileumconcert

Het programma was intensief: elke dag workshops voor de deelnemers om hen tools aan te reiken voor hun bediening. We sloten de week af met een geweldig mooi concert waarin Sharon Kips optrad. Op het podium interviewden we drie collega’s uit Libanon, Tanzania en Kenia. De verhalen die zij vertelden, waren zó bijzonder. 

Wat vonden de conferentiegasten er zélf van?

Wat vonden de deelnemers zelf eigenlijk van de conferentie? We vroegen het een aantal van hen.

“Het is voor ons een grote zegen geweest om naar Nederland te komen. We gaan weer volledig toegerust naar huis om met onze bediening een grotere impact te hebben.” Freddy (Frans team)

“Freddy en ik bereiden ons voor op een online bijeenkomst met het hele team, waar we hen een beeld zullen geven van de conferentie en bespreken hoe we als team kunnen groeien en productiever kunnen zijn in het online bereiken van mensen met het evangelie; van scherm naar kerk.” Jean Charles Nahiri (Frans team)

“Voor mij was de conferentie een eye-opener om te weten wat er gebeurt in de zending over de hele wereld. Het gaf mij ook de kans om te netwerken en kennis te delen, wat voor mij nuttig is en in de toekomst ook zal zijn.” Jasper Herold uit India

In veel landen houdt men rekening met geloofsvervolging. De wereld wordt onveiliger voor mensen die vrijmoedig het evangelie delen. Eén medewerker wordt binnenkort met zijn gezin het land uitgezet. Dat heeft een grote impact op zo’n gezin. We realiseerden ons opnieuw dat de tijd kort is. Nu is er online nog veel mogelijk, maar in veel landen wordt evangelisatiewerk steeds moeilijker.” Frans de Lange, directeur GlobalRize

 

 

Scroll naar boven